Temat był wałkowany milion razy. Chcę zmienić przepustnice na aluminiową. Sprzedawca z allegro zabił mi klina bo stwierdził że mogą być dwa rodzaje przepustnic 70% otwarciem i 90% otwarciem. Kto wie jaką mam ja????? Jak to się sprawdza????
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 14:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 14:49
Odpinasz gumowy przewod z przepustnicy i zerkasz jak sie ustawi motylek (klapka) w gardzieli po naduszeniu do konca linki gazu. Gdy sie przestawi o 45 stopni to jest to wersja do slabszych silnikow, gdy sie przestawi o 90 stopni czyli otworzy cala gardziel to jest to przepustnica od mocniejszych motorkow. Chyba Tobie bedzie rybka jaka wstawisz.
Szkic pogladowy
Hmmm mam 8 zaworowy silnik i dwie różne opinie w tym temacie Lechos mówi że przepustnica na 70%, Steryd że na 90%. Hmmm, gdzie leży prawda? Może ktos jednak przelicytuje w jedną stronę Tak sobie spojrzałem pod maskę i otwarcie przepustnicy ogranicza takie trzymadełko do linki gazu które jest jednocześnie przykręcane do przepustnicy. Wydaję mi się że przy maksymalnym odkręceniu nie otwiera się przez ten ogranicznik własnie na 90%. Pozostaje wiec 70%. Czy ktoś mnie ewentualnie poprawi?
Ostatnio zmieniony przez remo_78 Sro Gru 30, 2009 12:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum