Wysłany: Pią Maj 14, 2010 15:31 [R416 1,6Si] czy wasze roverki tez kopca na biało?
Witam
Od zawsze właściwie mój rover kopci na biało przy tem ok powiedzmy 10-15stopni(gdy jest cieplej nic nie widac). Czy te silniki tak po prostu maja? Fakt ze jeżdżę na gazie ale ma benzynie wiele lepiej nie jest. Uszczelka pod głowicą ma kilka dni i od kolektora ssącego tez jest nowa - także nie dopatruje sie usterki tylko mnie tak zastanawia czy wszystkie silniki z serii K maja taki biały dym za sobą? Porównuje sobie nieraz do innych aut za którymi właściwie nie ma śladu dymka i stad moje pytanie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kopcenie na bialo jesli jest caly czas to cos nie tak ,ale moj 45 i 25 (juz sprzedana) kopca bardziej niz inne auta. Tez to zauwazylem ,tak jakby jakos w wydechu sie wiecej wody skraplalo niz w innych samochodach. Poza tym pluje czasem woda z wydechu tez bardziej niz normalnie. Trzeba naprawde porzadnie przegonic auto zeby na jakis czas byl spokoj. Nigdy nie musialem dolac plynu do ukladu chlodzenia wiec wiem ze jest oki, ale czasem wyglada to dziwnie. I nie ma za bardzo znaczenia czy robi sie dluzsze trasy ,bo wystarczy zostawic go na 2 dni i jest tak samo.
A ubywa Ci choć minimalnie płynu? Na ssaniu może troszkę białego dymu puszczać i nic w tym złego ale jak jest ciepły a temperatura 15 stopni to nie powinno się tak dziać.
czy ubywa plynu to obecnie nie wiem bo jestem w fazie czyszczenie ukladu chlodniczego po hgf'ie i ciagle jezdze na wodzie i ja zmieniam, dolewam, wylewam - ale uszczelka kolektora jest nowa to raczej jest ok - tylko to kopcenie mnie zastanawia
To że uszczelka kolektora nowa to jeszcze niczego nie zmienia. ja założyłem nową uszczelkę- lało się, założyłem uszczelkę+paste uszczelniającą- 2miesiące spokoju i znów zaczął kopcić. Obejrzałem kolektor i miał minimalnie nierówną krawędź a niebardzo dało sie tam splanować. kupiłem kolektor+nową uszczelkę i mam spokój
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum