Wysłany: Pon Mar 22, 2010 22:42 [R827] Poziom oleju w skrzyni automatycznej
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.7 Rok produkcji: < 1993
Witam.Nie dawno kupiłem Rover 827.Chce sprawdzić poziom i stan oleju w skrzyni automatycznej lecz nie wiem gdzie znajduje się miarka,bagnet.Może ktoś mi podpowie.
AndrewS: Założenie dwóch takich samych tematów niestety nie skróci czasu odpowiedzi, dubel poleciał do kosza. Poprawiłem temat tego wątku
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 23:48, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 22:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po otwarciu maski patrząc z przodu to po prawej stronie blisko przegrody czołowej jest pompa ABS od której wychodza metalowe wężyki. Poniżej tych węży powinien być widoczny żółty bagnet. Poziom oleju sprawdza się na zapalonym, zagrzanym silniku przy dźwigni w pozycji "P".
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 11:35
w tym temacie >>link kiedyś pytałem się o to samo, i ktoś nawet załączył fotkę bagnetu. Odnośnie poziomu to gdzieś czytałem że w tej skrzyni trzeba sprawdzać poziom zaraz po wyłączeniu silnika, do 1 minuty. Ale nie widzę żadnej różnicy bo już tak próbowałem, na włączonym i wyłączonym. Przy dolewaniu trzeba to robić bardzo ostrożnie bo łatwo przelać, z tego co pamiętam różnica pomiędzy MIN- MAX to ok 1/4 litra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum