Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Cze 2009 Posty: 254 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 18:00 [SDi all]Kąt wtrysku po raz setny....
Witajcie klubowicze.
Pytanie jak w temacie: w jaki sposób ustawić kąt wtrysku bez podpinania samochodu pod kompa? Jaka jest inna metoda odczytania ile jest stopni?
_________________ 'Mówią o mnie, że jestem wariat
ale ja to nieźle ogarniam...':P
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 18:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi ustawial metoda kropelkowa, nie wiem na czym to dokladnie polega ale ustawil tak, ze jak potem pojechalem na komputer to wyszlo 5,4 wiec nie najgorzej
berserker ma rację to jest stary sposób ustawienia pompy,ale skuteczny.Wykręca się świece żarową lub wtryskiwacz na 1 cylindrze,wkręca się czujnik z manometrem ze skalą stopni,tłok ustawiamy na sprężaniu 4 stopnie przed górnym martwym punktem.Następnie odkręcamy od pompy wtryskowej przewód paliwowy biegnący do 1 cylindra i wkręcamy na jego miejsce rurkę szklaną wygiętą do góry,obracamy kołem pompy do tego punktu aż poziom paliwa w rurce osiągnie maksymalną wysokość.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Cze 2009 Posty: 254 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 20:42
cesta, Gdzie kupić taki czujnik z manometrem i jaki jest ewentualny koszt?
berserker8888, ile zapłaciłeś za taką usługę?
Może się orientujecie gdzie w Krakowie lub okolicach wykonują taką usługę?
[ Dodano: Czw Kwi 01, 2010 14:09 ]
Ok kupno manometru sobie podaruje...na allegro widziałem za ponad 900 (dzięki szoso420). Pozostaje kwestia pompiarza w Krakowie lub okolicach, który by mi to ustawił. Każdy jak słyszy, że auto się z kompem nie łączy to "Panie nida sie"..Szlag mnie trafia! Jak by się dało to bym do P. Midowicza pojechał i wszystko...a tak to muszę szukać:/
[ Dodano: Sob Kwi 03, 2010 20:23 ]
Nikt nie zna dobrego pompiarza?
[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 21:42 ]
Już nieaktualne
_________________ 'Mówią o mnie, że jestem wariat
ale ja to nieźle ogarniam...':P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum