Wysłany: Wto Lip 20, 2010 07:57 [R600] Czujnik temperatury powietrza dolotowego /spalanie
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam,
mam pytanie gdzie w tym silniku znajduje się czujnik temperatury powietrza dolotowego? i na co on wpływa? czy może mieć związek z większym spalaniem?
Przeszukuje już wszystko i nie mogę dojść do tego czemu auto pali mi w granicach 8-10l.
- jazda ekonomiczna zarówno miasto jak i trasa (z czego ostatnio większość trasy)
- klima włączona jakieś 50% (wcześniej bez klimy palił tak samo)
- wymienione oleje, filtry
- tankowany na dobrej stacji
- sprawdzona wiązka przewodów
- odpowiednie ciśnienie w oponach
- jezdze sam bez ładunków
- paliwo nigdzie nie ucieka
- hamulce nie trzymają
i tutaj jeszcze jedno pytanie
czy na pompie paliwowej można jakoś ustawić dawkę podawanego paliwa? myśle o tym ponieważ jak kupiłem regenerowałem pompę, bo z niej leciało i nie wiem czy tam coś nie jest przestawione??
PROSZĘ O POMOC!!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 23:28, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 07:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a dlaczego nie masz podłaczonego tam zadnego przewodu? i za co odpowiada ten czujnik? tzn. jak moge sprawdzić ze jest uszkodzony i czy wtedy bedzie wiecej palił?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
to zwykly czujnik mierzacy temperature
wystarczy go sprawdzic omomierzem
sa opisy na forum i faq
warto go tez czasami wyczyscic jak twierdza niektorzy na forum
pozdro
[ Dodano: Sro Lip 21, 2010 00:07 ]
nie wiem jak w dieslu ale
on raczej nie powinien miec wplywu na spalanie
ewentualnie jakies poszarpywania
choc moge sie mylic
jak mi podasz kod silnika moge sprawdzic w autodacie jaka rezystancje powinien miec ten czujnik
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum