Mam gorącą prośbę do wszystkich, którzy mogą mi pomóc w znalezieniu odpowiedniej oferty krotkiego pobytu na Mazurach.
Chcę z żona wyjechać na piatek, sobata, niedziela. Chciałbym ten czas spędzić na wodzie, tzn. Rejs po śluzach, spływ kajakowy. Myślałem o Gizycku, Rucianym, sam nie wiem, dlatego ktoś kto spędza tak urlop, lub mieszka w okolicy i wie jak wykorzystać czas niech udzieli mi rad i wskazówek.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 17:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
staf, zależy jaki chcesz standard i ile chcesz wydać.
Są miejsca od 30 zł za dobę w "standardzie turystycznym" po "Ognistego Ptaka" za 450 zł za dobę.
Osobiście mogę polecić Kietlice: http://www.kietlice.pl/ - super miejsce nad Mamrami, blisko bunkrów dowództwa Wehrmacht'u albo Luftwaffe, a w barze mają świetne piwo z sokiem z bzu.
Inne z moich ulubionych miejsc to Ośrodek Wczasowy Politechniki Warszawskiej w Ubliku koło Orzysza - możliwość wynajęcia kajaków i innego sprzętu wodnego oraz rowerów na miejscu, a w pobliżu jest np. ciekawostka - możliwy do przepłynięcia kajakiem, rowerem wodnym lub łódką TUNEL między dwoma jeziorami.
Niestety z obu do takich atrakcji jak rejs trzeba podjechać, ale ośrodki są bardzo fajne.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
maciej,
Wyjazd, to tylko trzy dni. Nie jestem milionerem ale nie zamierzam sie szczypać. Jadę z żoną, która nigdy nie była na mazurach. Nie zna przyjemności pływania pod żaglami, nie pływała kajakiem. Ja byłem na mazurach ale nie tam o co was pytam. A patenty zeglarski i motorowodny robiłem w Płocku nad Wisła, bo tu pracowałem jako ratownik WOPR.( Nie mylić z Wiejskim Osrodkiem Postępu Rolniczego )
Chciałbym coś zobaczyć, popływać statkiem, kajakiem. "Pobawić" się czymś czego nie mam na codzien.
Ja to bym wziął żaglówkę i popływał od Mikołajek do Zwierzynieckiego Rogu na północy.
Te dwa miejsca, które wymieniłem są ok.
Zajrzałbym też na stronę AZS Wilkasy - mają dużą bazę sprzętu do wynajęcia i ztcp nową część "hotelową", więc warunki powinny być ok (ale ja spałem tam tylko na przystani na jachcie).
W samym Giżycku polecam kawę na wieży widokowej, którą jest przebudowana wieża ciśnień w południowej części miasta (jak się z centrum wyjeżdża na Pisz/Orzysz) oraz obiad w "Akwarium" - knajpce przy porcie Dalba - tuż koło mostu kolejowego nad kanałem.
No i koło Kietlic te bunkry i kawałek Kanału Mazurskiego z niedokończoną śluzą (koło jeziora Mamerki) - robi to wrażenie.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
maciej, Podsunąłeś mi dobrą mysl z żeglowaniem. Czy wiesz może ile kosztowało by wypozyczenie Omegi? To jest na godziny, na doby? Troche się cykam, pare lat nie pływałem i jeszcze "zielony" załogant
Nie wiem.. Dawno nie wypożyczałem, ale obstawiałby, 40-70 zł za dzień, bo za 100 zł, to już Oriona można wynająć.
Jeśli byłaby możliwośc wypozyczenia Oriona to pewnie bym brał. Dwa w jednym, żeglowanie, i nocleg
Teraz na spokojnie poczytam propozycje, podzwonie i będę wiedział co i jak.
Wielkie dzięki maciej,
Jakbys jeszcze cos wyszperał, to pisz.
Reklama Ełku, polecam na krótkie wczasy, multum jezior, wędkowanie, kajaki, żaglówki.. co chcesz Noclegi czy w mieście czy w okolicy są raczej w przystępnych cenach
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
Kalendarz imprez- szczególnie polecam cykl Ogień i Woda
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum