Wysłany: Czw Sie 12, 2010 15:33 [R620] Rozrząd, czy wytrzyma?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam, kupiłem nie dawno Rovera 620 SDI, a jutro mam wyjazd, około 400 km. Boję się trochę o rozrząd, co by pasek nie strzelił. Właściciel powiedział, że koło 60 tys km temu był wymieniany. Nie wiem czy mogę pozwolić sobie na takie ryzyko i pojechać tyle km?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 22, 2011 22:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli rozrząd był wymieniany 60tys. km temu, to wytrzyma, gdyż wymiana rozrządu jest zalecana co 100tys.km. Kwestia jest taka, czy ten gostek rzeczywiście wymienił rozrząd.
Możesz jeszcze ewentualnie podjechać do jakiegoś mechanika, aby spojrzał na paski rozrządu i pompy, czy czasem nie sa już umęczone.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Możesz jeszcze ewentualnie podjechać do jakiegoś mechanika, aby spojrzał na paski rozrządu i pompy, czy czasem nie sa już umęczone.
to najlepsze rozwiązanie pamiętam że kiedyś ja wymieniałem w 620di rozrząd po przejechaniu 50tys bo pasek wyglądał tragicznie, dużo zależy od eksploatacji, stylu jazdy i od użytych materiałów jeśli na oko jest ok to powinno być dobrze, zwłaszcza że jedziesz w trasę a w jeździe pozamiejskiej silnik się tak nie męczy.
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum