Komputer diagnostyczny Launch X431(made In China oczywiście) też mi pokazał błąd P0818F – ale jako problem z SRS, co faktycznie i mam teraz w swoim R75. Jednak nie da się z tego kodu zlokalizować konkretnej usterki (na pewno nie są to łącze pod siedzeniami – wielokrotnie już sprawdzane). Może komuś też tak samo pokazało na system SRS i udało się dowiedzieć się więcej, co ten kod P0818F znaczy?
Bo tym serwisantom to ręce nie z tego miejsca rośną - chcą mi wszystko powyciągać, razem z ECU - Airbag, żeby cos znaleźć. Łącze pod siedzeniami myślałem że mi połamią – choć i mówiłem że już mam posprawdzane. Stawiam na czujniki uderzenia, ale chciałbym mieć więcej pewności..
Niestety, nie ma w Wilnie Testbook’a – najbliższy może być za 150 km, ale też jeszcze nie mam pewności – poki co nie dostałem potwierdzenia.
Znaleźć tablicy kodów to nie problem.. problem jest w tym, że takiego kodu jak P0818F niema. Chinczyki wymyślili i nikt nie wie co to jest.. chyba nawet oni sami
Uzupełnienie dla błędu P0818F - przypadek SRS i Launch X431:
Chłop w ciąży (kontrolka SRS) u mnie już nie świeci się! Jak i obstawiałem to był jeden z czujników uderzenia, znajdujących się pod siedzeniami - konkretnie w moim przypadku ze strony kierowcy. Żeby tam dostać się musiałem zdemontować siedzenie - więc dodatkowo wymieniłem jeszcze łącze poduszek i napinaczy od pasów.
Ci, co choć raz mieli wodę w kabinie są też narażeni na taką możliwość - moje auto miało porwaną gumę na drzwiach kierowcy i przyjechało z Niemiec z wodą. Rezultat - czujnik po kilku miesiącach padł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum