Wysłany: Nie Sie 22, 2010 09:55 [R 216 coupe] elektryczna szyba nie działa
Witam
Jak w temacie mam taki problem ze elektryczna szyba od strony pasażera mi nie działa z przełączniki pasażera od mojej strony da rady otworzyć. Myślałem ze przełącznik zmieniłem i nadal nic;/ miał ktoś taki problem? Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Sie 2001 Posty: 469 Skąd: Ząbki
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 17:54
Mam ten sam problem, jeszcze niestety nie rozwiązany. Dziwne jest to, ze podczas zamykania/otwierania ze strowania kierowcy, jak się ruszy przelącznikiem pasażera, to szyba się zatrzymuje. Więc tak jakby było przejscie z przełącznika pasażera i blokowało sterownik od kierowcy.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 21:30
Kruchy napisał/a:
Dziwne jest to, ze podczas zamykania/otwierania ze strowania kierowcy, jak się ruszy przelącznikiem pasażera, to szyba się zatrzymuje
To akurat jest poprawny objaw. Wyłączniki są tak podłączone, aby przy jednoczesnym załączeniu w przeciwnych kierunkach nie spowodować zwarcia w instalacji. Co do Twojego problemu lukas508, zacząłbym jak radzi tronsek od sprawdzenia przewodów między złączem na słupku a drzwiami.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam, podepnę sie pod temt:)
Ja mam z kolei taki problem z szybą elektryczną od kierowcy...od jakiegoś czasu szyba nie wchodz w uszczelki, idzie do góry krzywym ruchem i w rezultacie obsuwa się z prowadnicy, dwa razy rozkręcałem tapicerkę i z mozolnością staralem się naprawić tak aby szyba szła po prowadnicy i miedzy uszczelkami, niestety problem nie znika i teraz w ogóle okna nie otwieram
Czy mechanizm szlag trafił? Czy musze naprawić/kupić całość czy tylko silniczek ew. naprawić??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum