ABS to już odrębny temat, może któryś czujnik przy kole, najlepiej podpiąć się pod komputer
jeśli nie masz problemów z jazdą to na razie nie ruszaj tego czujnika położenia pedału gazu tylko jeździj
ale ja już sprawdzałem na komputerze i wyszło kod 21 czyli patrząc z strony jaką podałeś to wychodzi
21 Czujnik położenia pedału gazu (APP)-wysokie napięcie Przerwa w obwodzie, zwarcie do zasilania
nikt mi nic nie grzebał przynajmniej jak go mam od Marca tego roku po prostu zaczęła mi się palić lampka ABS pojechałem do znajomego ten podłączył laptopa do gniazdka diagnostycznego pod kierownicą 16 pinowe bodajże i z czytał błąd 21 mówił że nie może go skasować bo zaraz znowu się pojawia i żebym poszukał na necie co oznacza kod 21 bo on nie ma tego w kompie. Z kolei tego linku http://www.roverki.pl/ind...el#comment-1440
wynika 21 Czujnik położenia pedału gazu (APP)-wysokie napięcie Przerwa w obwodzie, zwarcie do zasilania
o z tej strony co teraz podałeś po tłumaczeniu błędu 21 wynika Handbrake warning lamp switch circuit faulty czyli "światła ostrzegawcze ręczny przełącznik uszkodzony obwód" więc może muszę sprawdzić światła stopu jeśli te kody od hondy są dobre do mojego roverka ?
Kod usterki (DTC) 2–1: Usterka zwiàzana z wyłàcznikem hamulca r∏cznego
JeÊli hamulec r∏czny został zwolniony, przyczyny usterki mogà być jak poni×ej. JeÊli nie wykryto przyczyny, sprawdzić połàczenia
złàczek modułu ABS. JeÊli nie sà luêne lub rozłàczone zamienić moduł ABS sprawdzonym w działaniu i sprawdzić ponownie.
UWAGA: Przed przystàpieniem do usuwania usterek kodu 2–1 wyjàć bezpiecznik ABS B2 (15A) ze skrzynki bezpieczników ABS
pod pokrywà silnika na 3 sekundy aby skasować pami∏ć modułu ABS, nast∏pnie przeprowadzić jazd∏ próbnà.
JeÊli kontrolka ABS nie Êwieci, prawdopodobnie samochód jechał z zaciàgni∏tym hamulcem r∏cznym.
•Hamulec r∏czny jest zaciàgni∏ty przez wi∏cej ni× 30 sekund w trakcie jazdy.
•Poziom płynu hamulcowego w zbiorniku jest za niski.
•Przewód GRN/RED jest zwarty mi∏dzy kontrolkà układu hamulcowego a wyłàcznikiem hamulca r∏cznego.
•Przewód GRN/RED jest zwarty mi∏dzy kontrolkà układu hamulcowego a czujnikem poziomu płynu hamulcowego.
•Kontrolka układu hamulcowego jest przepalona.
•Przerwa w przewodzie GRN/RED mi∏dzy kontrolkà układu hamulcowego a modułem ABS.
Dzięki za pomoc , mechanik sprawdził czujniki ABS, wymieniłem czujnik ABS prawy tył i kontrolka gaśnie jak dawniej i już wszystko w porządku z moim Roverkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum