Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 42 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 21:51 [R216] Głośna praca auta...
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam Was Wszystkich:) Kurcze od 3 dni mam pewien problem.... Mianowicie poczułem głośniejszą pracę auta. Tak naprawdę nie wiem czy to głośniejsza praca silnika czy całej furki. Przy obrotach tak ok 2500tys auto zaczyna bardzo głośno buczeć. Dzieje sie to tak na 3 i 4 biegu. pozostałe są ok. z tym, ze jak podchodzi do 3000-3500 to juz jest ok. zalozylem ostatnio zimówki i powiedzcie czy to moze być az tak bardzo spowodowane tymi oponami. dodam, ze jak zrzucam bieg na luz to dalej chwile tak buczy. halasuje tak, ze nie da sie w sumie rozmawiac;/ spotkal sie ktoś z was z takim przypadkiem? Boje sie ze to moze byc koniec zycia lozyska w sprzegle. Bardzo Prosze o szybka odpowiedz. z Góry dzieki;)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 21, 2010 11:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Łożysko oporowe najbardziej byś słyszał przy samym wciskaniu sprzęgła ale raczej to aż tak by Ci nie zagłuszało dialogu. Zimówki mogą potęgować ten dźwięk zwłaszcza jak masz bieżnikowane ale to raczej na większych prędkościach i raczej na wszystkich biegach a nie tylko na 3 lub 4. Na postoju jak go wkręcasz to rozumiem, że wszystko jest ok, tylko podczas jazdy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum