Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam!
Odkąd pojawiły się mrozy, zauważyłam dziwne wycie spod maski, coś w rodzaju świszczenia, ale nie jestemw stanie zlokalizować miejsca w którym coś "nawaliło".
w momencie gdy silnik nabierze odpowiedniej temperatury dźwięk ten znika.
Mogę go porównać do dźwięku w starych Ikarusach
Co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 15:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 108 Skąd: Lublin
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 20:07
Prawdopodobnie miałem to samo. Jak wjechałem w wodę na chwilę cicho. Po przejechaniu trasy 150 km i porządnym nagrzaniu silnika ustało. Do teraz spokój - jakiś tydzień. Zobaczymy jak dalej ale pewnie niedługo wymiana. Na początku myślałem że pasek, ale raczej rolka.
igorka21, zrób tak: bierzesz plastikową butelkę, robisz małą dziurkę w nakrętce, następnie napełniasz ją wodą. Idziesz do auta. Po odpaleniu gdy Ci świszczy otwierasz maskę, i sikasz z butelki na rolkę napinającą pasek. Jeśli w tym momencie świszczenie ustąpi to masz do wymiany łożysko na rolce napinającej (lub całą rolkę)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum