Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
witam
Panowie, ciężko wchodzą mi biegi w aucie, zastanawiam się czy nie jest to spowodowane wyciekiem oleju ze skrzyni( nie wiem jak dużo go jest, mechanik w wakacje stwierdził że gdzieś mi ucieka olej). Do tego wciskając sprzęgło czuję coś jak w rowerze naciskając na pedała gdy łożysko traci kulki, takie trykanie- może to mieć jakieś powiązanie z tymi biegami?? Aha no i pytanie do tematu postu- czy wlotem do oleju jest otwór pod filtrem powietrza??Zamykany takim czarnym kapslem??
Mam olej przekładniowy- chyba dextron ATF ( z narysowaną automatyczną skrzynią biegów) Taki brunatny kolor, czy mogę go wlać do mojej skrzyni??
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Gru 23, 2010 16:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam olej przekładniowy- chyba dextron ATF ( z narysowaną automatyczną skrzynią biegów) Taki brunatny kolor, czy mogę go wlać do mojej skrzyni??
olej do skrzynia ma mieć parametry 75W80 nie ma znaczenia jakiej firmy
adamszuniewicz napisał/a:
Panowie, ciężko wchodzą mi biegi w aucie, zastanawiam się czy nie jest to spowodowane wyciekiem oleju ze skrzyni( nie wiem jak dużo go jest, mechanik w wakacje stwierdził że gdzieś mi ucieka olej)
nie ucieka Ci przypadkiem na połączeniu skrzyni i silnika
adamszuniewicz napisał/a:
Do tego wciskając sprzęgło czuję coś jak w rowerze naciskając na pedała gdy łożysko traci kulki, takie trykanie- może to mieć jakieś powiązanie z tymi biegami??
Witam
Sam wymieniałem olej w skrzyni i wszystko jest już na stronie roverki.pl
Ja nie wlewałem przed odpowietrznik skrzyni (ten plastikowy grzybek). Skoro jest śruba przez którą trzeba lać to tak robiłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum