poszło jakieś uszczelnienie
leje się czy poci?
trzeba rozebrać pompę i ją uszczelnić, koszt to jakieś 350zł u mechanika oczywiście twoje wyjęcie pompy i jej montaż
Ale w którym miejscu leci?
Od strony dekla z wierzchu od strony przodu auta a może od strony głowiczki skąd wychodzą przewody do wtrysków czy może gdzieś z dołu?
niestety wyjecie pompy CIę czeka .... jak masz troche wiedzy, chęci i możliwosci to zblokuj silnik i samemu wyjmij pompę i daj do uszczelnienia ... oni Ci ja odpowiednio później ustawią na początek wtrysku, Ty ją montujesz, zakłądasz pasek, zdejmujesz blokadę i musi działać U mnie samo uszczelnienie kosztowało 350PLN ... za wyjęcie i włożenie mechanik chciał 200 .... w R200 jest z wyjeciem pompy trochę rzeźby bo ciasno i trzeba kombinować .. w R600 powinno być dużo latwiej. A i sprawdź przy okazji 3 rzeczy:
- czy mocowanie tylne pompy (przy wylocie rurek do wtryskiwaczy) jest ok (u mnie śruby były luźne - gwinty pozrywane)
- czy płyta trzymająca pompę jest cała
- wymień 4 świecę żarową, jeśli ją masz w swoim silniku
może się też okazać że na samym uszczelnieniu pompy się nie skończy a wtedy koszt może wzrosnąć i to znacznie ale to już kondycję pompy ocenia mechanik
Odświeże temat. Miałem dokładnie to samo. Ciekła pompa wtryskowa od góry i też tylko na zimnym silniku. Ktoś wcześniej kombinował i silikonem pojechał ją. Odstawiłem cały samochód do mechanika i po problemie. Rozebrał, przeczyścił, uszczelnił, złóżył, wyregulował i ładnie śmiga, suchutka. Wydałem 500 zł łącznie.
pozdrawiam,
Witam, mam taki sam problem jak w temacie tylko, że u mnie z pompy się leje już i chciałem zapytać:
-pisaliście wczesniej coś o blokowaniu silnika i chciałbym się dowiedzieć jak to się robi??
a drugie moje pytanie dotyczy pompy. Zadzwoniłem na szrot zapytać o tą pompę i gościu mnie pyta jaka to jest pompa czy elektroniczna czy na linkę? nie rozumiem nic z tego możę mi to ktoś wytłumaczyć?
Dodam ze mój R jest z 1995r silnik 2,0 sdi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum