Zdjęcia trochę słabe... Czy sprzedawca może wstawić/wysłać lepsze? Bo te to robione pewnie komórką.
Oprócz tej rury wydechowej to (chyba) brakuje znaczka R przy tylnych lewych drzwiach.
Wyposażenie na plus
Fajne aluski.
Przydałaby się fota silnika i bagażnika. Należy sprawdzić te rzeczy o których pisze sprzedający czy były faktycznie wymieniane.
Co do braku halogenów to niekoniecznie. To trzeba samemu obejrzeć czy coś było robione.
Napisałem do sprzedającego czy wszystkie wymiany są udokumentowane oraz co jeszcze trzeba wymienić...
Oto co mi sprzedawca odpisał:
"Witam
Wszystkie naprawy są udokumentowane, do wymiany są tylne klocki hamulcowe oraz wskaźnik pompy paliwa.
2 dni temu pękła mi lekko przednia szyba co odlicze od ceny oraz koszt radia/TV również zostanie odliczone od ceny, ponieważ w radiu spalił się procesor a nie opłaca sie go wymieniać. Odliczając szybę i radio cena wynosi 13 900 zł do małej negocjacji.(...)"
polecam sprawdzić czy przypadkiem szyba nie ma czujnika deszczu ... jeżeli będzie tam czujnik to wymiana szyby może być bardziej kosztowna niż zakłada to sprzedawca, zwłaszcza, że w odliczonym tysiaku ma się zmieścić zakup nowego radia
Wszyscy już tutaj napisali co mu ze zdjęć dolega. Ja dodam tylko, że w/g mnie jest to najładniejsze zestawienie kolorystyczne w R75 - ta skóra i ten kolor. Zdjęcia są słabe, ale widziałem ten kolor już na żywo. Śliczny
polecam sprawdzić czy przypadkiem szyba nie ma czujnika deszczu ... jeżeli będzie tam czujnik to wymiana szyby może być bardziej kosztowna niż zakłada to sprzedawca, zwłaszcza, że w odliczonym tysiaku ma się zmieścić zakup nowego radia
Fakt, czujnik jest. Mnie wymiana w Jaanie kosztowała 900zł
jak kupowałem swoje R75 to właściciel przekazał mi info, że szyba przednia była wymieniana bo podczas zimy panu od piaskarki coś się zacięło i zjechał obok aktualnie już mojego R75 nie wyłączając piasku i wypiaskował elegancko poprzedniemu właścicielowi przednią szybę tak czy inaczej nie wiem czy dał się naciągnąć czy przekoloryzował swoją opowieść bo powiedział, że wymiana szyby kosztowała go ponad 2tyś. właśnie przez czujnik
no i wszystko jasne ... krótko mówiąc upust tysiaka na nową szybę i radio to trochę za mało zwłaszcza, że na dzień dobry masz jeszcze klocki i wskaźnik... walcz o dobra cenę
co do wskaźnika to może być tak, że coś ktoś motał np: przy zegarach i coś mu nie poszło trzeba odpalić test obc i zrobić test zegarów, jak będzie w porządku to może faktycznie czujnik, jak nie to można podejżewać nieumiejętną korekte licznika..
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
hmm. interesuje mnie cena takiej szyby z czujnikiem. bo raz piszecie że 900pln a raz że niby 2000pln. na alledrogo w ogóle takiej nie znalazłem więc nie wiem sam.
Nie widziałem tej szyby na żywo (jeszcze) bo być może pęknięcie jest na tyle małe że da się to naprawić ale bez oględzin to nic nikt nie jest w stanie powiedzieć - ewentualnie zdjęć.
[ Dodano: Sob Mar 05, 2011 21:09 ]
Przed chwilą otrzymałem maila od sprzedającego:
"jeśli chodzi o listwę wtryskową to wymieniłem ponieważ przeciekała, w miejscach o-ringów.
-słabo ręczny trzyma oraz klocki z tyłu niedługo się zużyją.
-chodzi o pływak pompy paliwa zawiesza się ."
Teraz troszke się zmartwiłem ponieważ skoro ręczy słabo trzyma to mogą być do wymiany te (proszę mnie poprawić jeśli źle nazwę tą rzecz)zacisko-bębny czy coś takiego a to podobno nie jest tania część. W R75 nie ma strarego poczciwego ręcznego tylko jest hamulec postojowy. Dobrze kojarzę?
moja wersja o 2tys jest zasłyszana i nie wiem czy jest wiarygodna ... może napisz do tomateam ....a co do uszkodzenia szyby to nigdy nie będziesz miał pewności, że pęknięcie nie pójdzie dalej .. rób jak uważasz ale ja na twoim miejscu sprawdziłbym cenę nowej szyby w sklepie i przekazał tą informację sprzedającemu ... faktycznie lista usterek rośnie
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 22:45
xROnx napisał/a:
Teraz troszke się zmartwiłem ponieważ skoro ręczy słabo trzyma to mogą być do wymiany te (proszę mnie poprawić jeśli źle nazwę tą rzecz)zacisko-bębny czy coś takiego a to podobno nie jest tania część
tarczobębny , może też szczęki i może linka ręcznego ,a może wystarczy sama regulacja szczęk i linki.
ja bym tego nie nazywał rosnącą listą tylko wyjaśnianiem się kwesti opisanych w ogłoszeniu przez sprzedającego.
nowe(używane) radio takie samo jak jest obecnie w R tylko że działające kosztuje ok 400pln. Pływak liczmy 100pln. Szyba nie znalazłem jeszcze konkretnego info ale przypuszczam że ok 1000-1400pln. Jeśli zdecyduje się na ewentualny zakup będę się targował na kwotę 13.000... chyba że coś wyjdzie podczas oględzin....
Osobiście jestem zdania, że lepiej kupić droższe auto w którym wszystko od a do z jest sprawne, bo po pewnym czasie i tak coś wyjdzie i trzeba będzie wyłożyć troszkę gotówki na niespodziewaną naprawę. Wnioskując po stanie pojazdu jego właściciel zbytnie nie przykładał się do natychmiastowych napraw wszystkiego co szwankuje, więc uważam, że w tym konkretnym modelu po pewnym czasie mogą wyjść jeszcze duuuuże niespodzianki.
Ponieważ nie chce podejmować żadnych decyzji (czy to na "nie" czy to na "tak") bez zobaczenia auta na żywo znalazłem jeszcze jednego R który jest tak jakby po drodze (Lwówek Śląski) do Jeleniej Góry
Co prawda sprzedający nic szczególnego nie opisuje w ogłoszeniu i chyba należałoby obadać wszystko na żywo... no ale kuknijcie:
link -> http://moto.allegro.pl/rover-75-i1490103701.html
Auto posiada prawą stronę (żartuję, coś mało tych zdjęć )
Skóra wygląda ok, kierownica bardzo ładnie.
W rejonie odpływów jest masa liści, wygląda to jakby te auto stało od jesieni. Najgorzej, że te odpływy dość łatwo się zatykają i gdy woda nie odpływa to może usmażyć komputer. Warto to sprawdzić. Od razu można sprawdzić stan filtra kabinowego czy ktoś o to dbał.
Nie myta komora silnika ale strasznie uwalona, gdzie te auto jeździło?
Brak osłony górnej akumulatora.
Co do poprzedniego roverka to też byłem nim zainteresowany i nawet wstępnie umówiłem się na oględziny ale przeszła mi ochota po rozmowie z mechanikiem na temat tych napraw, szczególnie wymiana czujnika położenia wału korbowego wydała mu się bardzo dziwna i podejrzana. Dodatkowo sprzedawca powiedział mi że maska ma inną grubośc lakieru niż pozostałe elementy. To może wyjaśniac też czemu nie ma świateł przeciwmgłowych. Musiał byc bity z przodu i może silnik też oberwał stąd te wszystkie naprawy. Ale to tylko moje przypuszczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum