Wysłany: Pią Mar 04, 2011 12:59 [R25] czy może r45
Cześć,
prośba o wasze doświadczenia.
planuje zakup 2-go samochodu, który będzie służył do codziennej jazdy do przedszkola i z powrotem (ok. 7km w jedną stronę).
Przewoził będę 2 dzieciaków - to znaczy 2 foteliki.
Stąd też mam pytanko, który z Roverków lepiej się nada do tego zadania.
na uwadze mam R25 z silnikiem 1.4 (103km) lub 1.6 oraz R45 z silnikiem co najmniej 1.6 (o diselku nie myślę ze względu, na krótkie odcinki).
w tej wchwili na oku mam takiego oto R25 - ktoś go może widział?
Ja myślę, że rover 25 w zupełności ci wystarczy.
A co do egzemplarza z twojego linku to:
-tylna klapa krzywo leży
-dołożony podłokietnik
-brak foty silnika
-no i ten przebieg
-brak antenki radia
Pewnie w salonie krzywo zamontowali ;-P bo stan salonowy. Opis wyjątkowo głupi ale nie to oceniać Poza klapą też zderzak tylny z lewej strony dziwnie leży ale ogólnie nie jest źle. Szkoda, że tak mało zdjęć tego salonowego wnętrza (pewnie Pan Sprzedawca założył, że każdy był w salonie Rovera i zachował w pamięci jak wygląda każdy element salonowego wnętrza) oraz brak fotek silnika.
Krótkie porównanie R25 vs R45:
Na korzyść R45:
- lepsze wykonanie wnętrza (materiały, mocowania, wygłuszenie);
- większy bagażnik oraz szersze auto;
- lepsze, bardziej komfortowe zawieszenie.
Na korzyść R25:
- ,,małe duże auto'' - pomimo tego, że jest niższą klasą od R45, to w środku nie brakuje miejsca dla 4 osób;
- bardziej ekonomiczny;
- świetna linia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum