Wysłany: Pon Mar 07, 2011 08:44 [Rover 25] prośba o poradę
Witam kolegów i koleżanki,
mój kolega planuje zakup Rovera 25. Na chwilę obecną nie ma na oku konkretnego ogłoszenia....i w związku z tym chciałem się zwrócic w jego imieniu do włascicieli tego modelu z prośbą o Waszą opinię - generalnie jako użytkowników. Czy model ten jest godny zakupu, jakiego typu problemy mogą wystąpić z 25tką? Czy ma jakieś wady fabryczne, czy są elementy, które nieustannie się psują? Z jakim silnikiem warto kupić?
Będę wdzięczny za wszelkie opinie?
Pozdrawiam serdecznie
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 08:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam dzieki za odpowiedź, ale czy mozesz napisać coś więcej ? Ja jestem właścicielem 75 i znam wady i zalety tego auta, natomiast chciałem usłyszeć ocs o 25 poza tym że warto ją mieć
Auto głównie do jazdy w mieście, raz na jakiś czas wyjazd do teściów za miasto.
Będę wdzięczny za info.
p.s. czy w 25 też były montowane silniki diesel i zawieszenie z BMW?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 10:15
Wujekdarek napisał/a:
czy w 25 też były montowane silniki diesel i zawieszenie z BMW?
nie.
Silnik rovera, ten sam był w 45, zawieszenie pewnie dzieli część elementów z hondą, ale nie jestem pewien które - po prostu nie przerabiałem tego problemu u siebie . Wady fabryczne? No łatwo łamią się manetki w przycisku zespolonym, u mnie w wersji 3d dwa razy poszła linka w fotelu kierowcy(w dwóch różnych fotelach!), no i trzeszczą plastiki, ale to nie jest auto wysokiej klasy jak 75 więc można się liczyć że aż takiego wypasu nie ma.
Jako wlasciciel 25 Diesla moge Ci powiedziec o swoich spostrzezeniach. Fajna sylwetka, harmonijne wnetrze (nie tak "przegadane" jak w 75), doskonale trzyma sie w zakretach nawet jesli jest za szybko . Ladnie wychodzi z poslizgow. Psuje sie jak w kazdym aucie to, o co poprzedni wlasciciele nie dbali. Wszystko zalezy od stanu auta i jego rocznika. Najczestszym uszkodzeniem jest awaria przeplywomierza. Mozesz takze wyszukac w "szukajce" tematy z usterek technicznych zawierajace symbol silnika "iDT" - to diesle montowane w R25 i 45 (to silniki z tzw. serii L) - pozwoli Ci to zorientowac sie jakie problemy zglaszaja ich uzytkownicy.
Ja osobiscie nie polecam diesla na miasto i krotkie odcinki. W lecie fajnie bo bardzo trudno go przegrzac ale w zimie jest tragedia z jakimkolwiek ociepleniem wnetrza .
Mi odpowiada, ze jest dosyc twardy ale czesc pasazerow narzeka .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum