Wysłany: Sob Mar 26, 2011 01:24 [R420] Pokrętło nawiewu
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam popsulo mi sie pokretlo od nawiewu mianowicie nie dziala regulacja temperatury. Pokrętło dziala tak ze po srodku chodzi lużno a na koncu jest opór i trzeba mocno przekręcic. Jednak i to nic nie daje. Myślicie że zerwała sie linka? I dostep jest od schowka?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 01:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
man7, prawdopodobnie wyhaczyła ci się linka z tego całego mechanizmu. musisz zanurkować w głąb konsoli środkowej, od strony kierowcy, widać te linki przy samej ścianie grodziowej, nie pamietam teraz dokładnie która to, musisz pokręcic pokrętłem. całaoperacja ogranicz się do umocowania końcówki lnki na takim małym cięgle, ciężkoto opisać, ale jak zobaczysz to od razu bedziesz wiedział co i jak. z trgo co mi wiadomo to ta linka dosyć czesto wypada,mozna ja zabezieszyć np opaską zaciskową.
a zobacz jeszcze jak sprawa wygląda pod maską, to znaczy przy samej scianie grodziowej jest zwór nagrzewnicy, który też jest poruszany linką, może tam się coś blokuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum