Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
mam problem z roverem 200 silnik 1.6
Auto przyprowadzili mi ponieważ ciepłe nie opalało. Faktycznie po rozgrzaniu silnika przestało palić. Nie podawało paliwa. Po ostygnięciu auto na nowo pali na szczała. Jednak dzisiaj rano zaczęły sie schody. Czy ciepły czy zimny nie pali odpalił mi tylko od rana na 2 sekundy i nie podaje juz paliwa . Moje pytanie brzmi co może być przyczyna Czujnik położenia wału czy pompka ??Nie chce wyciągać zbiornika na darmo . proszę was o podpowiedz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 12:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Znaczy jak jak po jakimś czasie nic nie robię i prze krece stacyjkę pompka chwile chodzi odpali na 2-3 sekundy i gaśnie i juz nie odpali . Po jakims czasie znowu włacze pompka chodzi i odpali na 2-3 sekundy i gasnie
Witam podlacze sie do tematu,bo interesuje mnie ta blokada immo.Nie posiadam pilota ani zadnego kodu,kiedy taka blokada moze sie wlaczyc?Moze mam to jakos usuniete bo nie bylo nigdy problemu,samochod byl wiele razy zamykany,aku odpinane i nic.
Jak otworzysz drzwi kierowcy na dłuższy czas to się aktywuje.
Wtedy po przekręceniu stacyjki będzie słychać pikanie i czerwona dioda na liczniku się zapali.
Auto postał o garażu i odpala normalnie . Ale przed tym poprawiłem wszystkie luty w sterowniku silnika. Zobaczymy co będzie za godzinę jak postoi.
R-200 co może być z imo jak pojawi się problem to imo normalnie sie załancza przekręcę stacyjkę auto odpali i zgaśnie i dopiero po jakims czasie (2-3 minuty) odpale i przy tym nie wyłanczam kluczyka to imo sie nie zablokuje ?
na I pozycji to wiem ale mi chodził o włączony zapłon ze kontrolki świeca. Nadal te sam problem tyle ze zauwazyłem ze w momęcie gdy przestanie palic jak wypne wtyczki z kompa albo z tego duzego przekaźnika i odrazu podepne to pali i już chodzi. Moze w tym przekaźniku zimne luty są Sprawdzę i dam znać co i jak
Przekaźnik rozkleiłem i 2 miejscach były słabe luty ale to raczej przewodziło wie to nie bedzie to . Ma ktos jakies propozycje gdzie szukać przyczyny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum