Jedne i drugie mają te żeberka, czy to jest błąd w nazwie??
Ah i mam jeszcze jedno pytanie do Was,zmieniłem szczęki na tyle auta i wyruszam na święta w dalszą podróż, a hamulce jak wiadomo po wymianie muszą się dotrzeć, czy w takim wypadku lepiej nie zmieniać przodu aby chociaż jedne mocno trzymały cały czas??
Nie byłoby pytania gdyby nie fakt iż zmierzyłem grubość tarczy z przodu ( tylko tej co dotyka do niej klocek, bez żeberek itp.) i miała 7,8 mm a grubość klocka 2mm;/
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 22:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 22:13
adamszuniewicz, co ty za linki dajesz z tarczami, chcesz do Rovera zrobić przeszczep z Alfy / Forda
Szukaj tarcz niewentylowanych o grubości 13 mm do Rovera
adamszuniewicz napisał/a:
Nie byłoby pytania gdyby nie fakt iż zmierzyłem grubość tarczy z przodu ( tylko tej co dotyka do niej klocek, bez żeberek itp.) i miała 7,8 mm a grubość klocka 2mm;/
To już poniżej normy 200% zużycia, podlega wymianie
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
nie nie, ja tylko patrzyłem się jak one wyglądają,(a na tych linkach niczym się nie różnią) więc wiesz:D heh...Właśnie dlatego to robiłem, bo wiele osób pisało że ma niewentylowane tarcze w swoich roverach, czyli jak dobrze rozumiem te cieńsze co mają tam 13 mm czy ileś, a ja mam te z żeberkami- grubsze;/
oba podane przykłady posiadają na zdjęciach tarcze wentylowane.
Jeśli chodzi o wymianę tarcze przed dłuższą trasą to jak najbardziej ok. Przy długiej jeździe hamulce się będą spokojnie docierać i jak dojedziesz będziesz już miał normalne hamulce. Ostatecznie przy dłuższych trasach niezbyt często się gwałtownie hamuje
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum