Wysłany: Pon Maj 09, 2011 19:39 [R 200] brak tylnych świateł
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 1999
Witam, mam problem z tylnymi światłami, żarówki nie przepalone, za to przepalony bezpiecznik, wymieniłem i się przepala natychmiast po włączeniu świateł, wsadziłem mocniejszy i podobna sytuacja, cały bagażnik rozebrałem i nie widzę żadnej przyczyny. proszę o pomoc, gdzie kurcze mam szukać przyczyny braku tylnych świateł?
Ostatnio zmieniony przez tm21 Wto Maj 10, 2011 17:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź od początku gdzieś musisz mieć przebicie wiązka zaczyna się od bezpieczników odkręć 2 śruby przy puszce najlepiej wykręć fotel będziesz miał więcej miejsca (pamiętaj o złączce pod fotelem) zaopatrz się w latarkę mały skalpel i opaski zaciskowe.
Do góry od bezpieczników jakby pomiędzy kierownicę a środkową konsolę idzie wiązka z kablami do bagażnika po rozcinaj opaski i posprawdzaj czy gdzieś kable się nie przetarły jak będą ok zepnij i szukaj dalej
Wiązka idzie pod deską i za poduszką pasażera potem schodzi na dół pod dywan zaraz przy samych drzwiach i idzie aż do bagażnika,
jak otworzysz bagażnik i wyciągniesz boczek po prawej stronie zobaczysz wiązkę idącą pomiędzy tylną kanapą a blachą, kawałek dalej się rozgałęzia i do góry idzie kostka sprawdź ją może zaśniedziała, i w górę idzie wiązka tylnej klapy.
Sądzę że zwarcie jest przed wiązką tylnej klapy bo by jakiekolwiek z tyłu światła działały ale jak wszystkie to możliwe że na kostce jest problem.
Jak chcesz mogę dodać zdjęcia całej wiązki wraz z opisem kolorów kabli( po kilku rozebranych klapach zauważyłem że są te same) ale dopiero jutro.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
będę niezmiernie wdzięczny za opis kolorów kabli, z tyłu ze swiateł działają kierunkowskazy i wsteczny, pozycyjnych i p/mgielnych nie ma...
jutro prześledzę wiązkę od początku do końca... dzięki
sry dzisiaj sporo pracy miałem może jutro zerknę na te kable od pozycyjnych idzie pomarańczowo czerwony i drugi czarno czerwony to pamiętam bo przerabiałem podświetlenie tablicy pod nie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum