Wysłany: Sob Cze 04, 2011 23:04 [R75] Problem z urochomieniem silnika
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Witam, szukam pomocy, dzis podczas jazdy zgasl mi silnik i nie moge go uruchomic po za tym nie dziala zegarek, oswietlenie wewnatrz pojazdu i centralny zamek, pompa nie podaje paliwa. Sprawdzilem bezpieczniki sa dobre, moze to ktorys przekaznik jest odpowiedzialny za dzialanie tych funkcji? Z gory dziekuje za kazda informacje
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 05, 2011 20:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 08:17
Waldi_26 napisał/a:
Witam, szukam pomocy, dzis podczas jazdy zgasl mi silnik i nie moge go uruchomic po za tym nie dziala zegarek, oswietlenie wewnatrz pojazdu i centralny zamek, pompa nie podaje paliwa.
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 16:27 Re: [R75]Problem z urochomieniem silnika
Dzis zauwazylem ze przewod od alternatora przetarl sie o kolko i zrobil zwarcie.. Kabel zostal zaizolowany lecz nie wiem co dalej czy jest gdzies ukryty bezpiecznik ktory sluzy za te fynkcje wypisane powyzej??
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 05, 2011 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Samochodl zgasl w czasie jazdy, kontrolki swica po przekreceniu kluczyka, rozrusznik tez kreci ale nie ma iskry na swiecach ani zasilania paliwa jakby jakis zawor byl zamkniety, nie ma oswietlenia w kabinie, centralny nie dziala, nie chodzi zegarek ani zapalniczka..
No wlasnie tez nie bardzo tego rozumiem , bo zachowuje sie troche jakby z powodu imobilajzera , ale rozrusznik kreci , wyglada to jakby jeszcze gdzies byl jeszcze jakis bezpiecznik , zastanawiam sie tez czy to moze modul polecial , zawor o ktorym muwiles tez byl wycisniety , ale po wcisnieciu nic sie nie zmienilo , mam OBDII probowalem podlaczyc do komputera ale przy nie odpalomym silniku nie chce mi sie polaczyc z komputerem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum