Wysłany: Wto Maj 31, 2011 21:17 [R 620] Szarpie zapala sie KONTROLKA SILNIKA
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, mam ostatnio problem z moim Roverkiem.
Opis moich problemow:
Gdy odpalam silnik to przez jakies 30 sek nie rowno chodzi szarpie go i w ogole po chwili sie uspokaja ale jak tylko dodam gazu i puszcze gaz to znowu szarpie.
W czasie jazdy a w sumie gdy puszczam gaz i hamuje silnikiem zapala sie kontrolka Silnika i nie ma wtedy w ogole mocy.
Gdy zalaczam klimatyzacje Roverek nie przyspiesza jak trzeba jest taki jakis ospaly (np przyspiesza powoli az tu nagle dostaje MEGA MOC i jest ok)
Co juz zrobilem:
Sprawdzialem wiazke kabli o ktorej czeto mowa... niewiem czy do konca pozbylem sie problemu z nia ale jakis czas bylo dobrze, chodz teraz jak rusza ja w okolicach pokrywy rozrzadu szarpie silnik.
Nie moge za chiny ludowe znaleźć kostki aby odczytac bledy ...... w innym temacie zapytalem o to gdzie ona jest .....
Niewiem czy przypadkiem niemam przestawionego kąta wtrysku. Kiedys pompiarze mi robili pompe i mowili ze mialem luzny pasek ... czy moze przez to ze sie znowu poluzowal zmienil mi sie kat wtrysku i musze do nich podjechac aby to sprawdzili
Jutro jade do Mechaniora i bedziemy badac pacjenta co mu dolega ale mam nadzieje ze zdaze sie cos od Was dowiedziec.
Pozdrawiam
Prosze o Pomoc !
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 21:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli masz luźny pasek, to jak najbardziej będzie się zapalał check engine i auto nie będzie miało wtedy mocy. Jeśli chodzi o klimatyzację, to u mnie nie występuje taki objaw jak u ciebie.Czuję ciut większe obciążenie, ale nie aż takie że auto nie chce jechać.
Co do wiązki silnika, to ja się też borykam z problemami z nią związanymi i pomimo tego, że wyjąłem całą wiązkę i sprawdzałem miernikiem każdy kabel, nie wykryłem niczego niepokojącego, a czasem potrafi sobie poszarpać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum