Wysłany: Sro Cze 15, 2011 21:19 Chcę kupić MG ZS - nie wiem która wersja silnikowa?
Witam, przeszukałem net od góry w dół i nigdzie nieznalazłem opinii dotyczących awaryjności silników stosowanych w ZS-kach.
Zdecydowanie wolałbym SILNIK benzynowy, czy różnią się one pod względem niezawodności? Do wybory mam w zasadzie : 1.4, 1.6, i 1.8 ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a właśnie miałem pisać o zapytanie czemu to auto tak długo nie schodzi to auto.
Trzezba przyznać że bardzo mało tych ZS kv6 a takiego bym za rok chciał mieć
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Właśnie zastanawiam się teraz nad 2.0 D / 101 KM (74 kW). Chyba taki diesel jest mniej awaryjny od benzyniaków.
Ganeralnie przymierzam się do zakupu i niechciałbym wrzucić kasy w błoto tylko trochę tym pojeżdzić a wgrę wchodzi tylko MG ZS
Chlopie wpadnij na spota w W-wie obejrzysz i takie i takie autka jak dopisza uczestnicy ZS-y sa i w klekotach i 2.5 w R45 znajdziesz inen silniki siedzace, wiec mozesz zobaczyc jak to wyglada i jezdzi
IMHO w ZS albo klekot albo 2,5
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jednak co by nie mowic, kv6 jest raczej dosc malo problematycznym silnikiem w obsludze i utrzymaniu
raczej nie, ma parę słabych punktów:
- silniczki VIS - przepalanie
- plastikowe łopatki w kolektorze
- odma - zamarzanie wilgoci w zimę...
- linka gazu potrafi się zaciąć
- silnik musi brać olej (kwestia ile) żeby te ustrojstwa smarować...
Także trzeba pilnować (bardzo często) aby to działało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum