Wysłany: Pon Cze 20, 2011 10:44 Miła niespodzianka w pracy ROVER P3
Witam!
Jako że, co niektórzy pewnie już wiedzą podobnie jak kolega Markzo, zajmuje się fotografią ślubna, i staram się uszczęśliwiać Młode Pary, uwieczniając te najważniejsza dla Nich chwile w życiu.
Ok, ale do rzeczy, tradycja stało się iż Młoda Para pragnie zadziwić Swoich gości środkiem transportu jaki zawiezie ich przed ołtarz, i tak na weselach spotkać można przeróżne samochody, o starych amerykańskich klasyków, poprzez sportowe kabriolety, długie limuzyny itp. Jak co tydzień w minioną sobotę tez byłem na weselichu, zwyczajne wesele, chociaż nie dla mnie ponieważ okazało się że Państwo Młodzi pojada do ślubu ROVEREM, ha i to nie byle jakim bo ROVEREM P3, z końca lat 40 Nie muszę chyba mówić jaki banan miałem w chwili gdy dowiedziałem się o tym
Rozmawiałem chwile z kierowcą i dowiedziałem się, żę auto przyjechało nie dawno z Anglii, i będzie woziło Młode Pary do ołtarza. Miły Pan kierowca wspomniał też, że pod maską pracuje motor o pojemności 1.6l (ponoć oryginalny). Nie jestem ekspertem, i trudno jest mi stwierdzić czy auto poddawane było jakimś renowacja czy odbudowie, nie miej jednak jest w bardzo dobrym stanie.
Poniżej kilka fotek Starego Roverka ...A żeby nie było otrzymałem zgodę na wrzucenie zdjęć na forum
No nieźle, tylko 1274 sztuki tego modelu powstały, skoro ma 1.6 to jest to wersja wersja "60". Była jeszcze "75" z szesciocylindrowym.
Tak przynajmniej podaje ciocia wikipedia
slax, nice
Rozumiem, że właściciel owego cudeńka jest z okolic 3miasta skoro weselicho odbywało się w Sopocie (jeśli dobrze pamiętam i po fotach poznaję).
Może wpadłby kiedyś do nas na jakiegoś większego spota
Masz jakiś kontakt
Normalnie cudeńko Marzy mi się w przyszłości jakieś fajne oldschoolowe autko No i oczywiście nie pogardziłbym takim
Ja też od dawna marzę o czymś podobnym, no ale ja to już wiekowa jestem
[ Dodano: Pon Cze 20, 2011 17:29 ] slax, dzięki za wrzucenie tych fotek, zrobiłeś mnie (i pewnie jeszcze wielu osobom) ogromną przyjemność Normalnie mi się mordka cieszy
slax, nice
Rozumiem, że właściciel owego cudeńka jest z okolic 3miasta skoro weselicho odbywało się w Sopocie (jeśli dobrze pamiętam i po fotach poznaję).
Może wpadłby kiedyś do nas na jakiegoś większego spota
Masz jakiś kontakt
Właściciel jest z Kwidzyna, jeśli dobrze pamiętam, oczywiście zaproponowałem żeby w jakiś wolny weekend wpadł z autkiem do nas na spota i się zaprezentował, szkoda że nie było spota w sobotę, podjechaliśmy na chwilę pod Hotel Opera, ale nikogo nie było niestety... Ale w razie czego mam kontakt do tego Pana, i może jakoś na koniec sezonu spróbuje pogadać żeby wpadł na spot z tym Roverkiem, bo teraz tak jak pisałem wcześniej autko będzie woziło Młode Pary
PS. jak by ktoś miał ochotę pojechać takim autkiem do ślubu, to chętnie przekaże namiary
Tomi napisał/a:
Ja dodam jedynie, że to model powojenny (bazujacy na modelach przedwojennych). Tak więc zmieniłbym połowę lat 40 na koniec lat 40-tych
Tomi dzięki za poprawę, faktycznie Kierowca mówił chyba że samochód jest z 48 roku, a nie wiem dlaczego byłem przekonany ze powiedział że z 45, ale dzięki Tobie mnie oświeciło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum