Wysłany: Sro Cze 22, 2011 19:40 [420Si] chrupiący ABS w Roverku przy hamowaniu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Co to może być, że jak wciskam pedał hamulca to mi bardzo często załącza się ABS (bez względu na pogodę, zima, lato, deszcz ...)
co prawda jadę do elektryka we wtorek by mi sprawdził czujniki ABS (które to podejrzewam) ale może ktoś nasunie mi jakiś inny pomysł to elektryka poprowadzę za rączkę żeby to sprawdził ...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bez urazy ale wystarczy w wyszukiwarce wkleić: często załącza się ABS
drugi temat kilka podpowiedzi
trzeci temat są nawet zdjęcia i porady jak samemu sprawdzić
_________________ Chcesz zrobić coś dobrze?
Zrób to sam.
Co to może być, że jak wciskam pedał hamulca to mi bardzo często załącza się ABS
To może być pękniety pierścień abs przy którymś kole, mi z kolei załączał się tak przez jakiś czas rok temu ale przestało i mam spokój, coś poprostu zgłupiało.
Na 100% pierścień ABS.Sprawdź na przegubach czy któryś nie jest pęknięty.Ja bez kanału sprawdzałem.Lewarek,zdjąć koło i pokręcić szukając pęknięcia na pierścieniu.
To są takie pierścienie zębate umieszczone na przegubach z przodu i na piastach z tyłu, które informują czujnik ABS o tym, czy koło się kręci, czy nie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
też mam podobny problem z tym że u mnie potrafi pochrupać nawet bez wciskania hamulca i z reguły choć nie zawsze ABS sie wyłączy
też podejrzewać pierścienie czy raczej coś głębiej
ja u siebie miałem przegnite koronki z tyłu. ABS pracował bardzo głośno, tyrkotał nawet jak się autko toczyło i hamulec nie był wciśnięty, podczas jazdy gdzieś w trasie bardzo często się zapalała kontrolka i tyle widziano ABS w aucie, aż do następnego zapłonu.
winne były koronki z tyłu. kupiłem piasty od roverka 45 jakieś rozwalone na przeszczep koronek, zmieniłem i po temacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum