Wysłany: Nie Lip 03, 2011 16:23 [Rover 416 1.6 16 v] nie chce odpalić do deszczowej nocy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam,
mam problem z odpalaniem roverka po deszczowej nocy. Rano przekręcam stacyjkę zaczyna kręcić i nic, nie odpala. Akumulator wymieniony dwa tygodnie temu na taki jaki jest zalecany do tego modelu. Po paru godzinach idę znowu spróbować i zapala od ręki, tak jakby się osuszał. Jest to wszystko dziwne, bo nawet podczas deszczowego dnia po ośmiu godzinach pracy idę zapalić a on normalnie pali wiec nie wiem czy to przyczyna deszczu, czy też czegoś innego. A może to wina spadku temperatury w nocy???
Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 16:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może być wina praktycznie wszystkiego Ale usterki szukałbym bardziej po stronie elektryki samochodu. Przy diagnozie weź też pod uwagę czujnik położenia wału.
OK dzięki za porady. Odezwę się jak coś poskutkuje.
[ Dodano: Sro Lip 06, 2011 18:22 ]
Narazie przeczyściłem blaszki na palcu i w kopułce. Przeczyściłem je papierem ściernym (drobnym 240), bo były trochę zaśniedziałe. Do chwili obecnej skutkuje, ciekawe jak będzie później.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum