Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1994
Witajcie,
szukam, przeglądam i żadnego opisu nie mogę dopasować do swojego modelu.
Silnik hondy D16A8.
Jak odczytać błędy ABS?
Mam kontrolkę Check Engine oraz mam diodę na ECU pod wycieraczką, ale nigdzie nie widzę złącza żeby zewrzeć piny ( chyba go nie ma). Jest jedynie jakieś obsługowe złącze pod maską z tego co wyczytałem ( i z tego co widzę) ale ono ma 3 piny.
Mam problem z ABS, jak się włącza silnik jest ok ale po przejechaniu kilkudziesięciu metrów zapala się kontrolka.
Co to? jak to?
_________________ Nie dyskutuj nigdy z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem poko
na doświadczeniem...
Ostatnio zmieniony przez bear007 Pon Lip 11, 2011 20:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 19:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A jak się zachowuje dioda po włączeniu zapłonu
U mnie w Coupe po włączeniu zapłonu, dioda miga jeden raz (przywitanie). Następnie jak są jakieś błędy to zaczyna błyskać tyle razy ile wynosi błąd, chwilka przerwy i następny błąd itd.
Jeśli się nie mylę to błędy ABS-u nie będą w ECU. ABS ma osobny komputer.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum