Wysłany: Nie Lip 24, 2011 21:01 [MGF] 17 calowe felgi do mgf ??
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Witam jestem tu nowy, posiadam MGF od jakiegoś miesiąca, moje pytanie to czy da rade zalożyć 17stki do tego auta? tymbardziej jak moja fura jest na "glebie" czyli nienapompowane zawieszenie obecnie mam 15''.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 21:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://moto.allegro.pl/fe...1726882980.html a to nie są fabryczne? Bardziej martwi mnie to, że moje MG bardzo nisko stoi i za bardzo nie mam jak jej podnieść i to może byc głównym utrudnieniem aby założyć 17"
P.S tak to wiem, ze fabrycznych 17stek do MGF nie ma ale chodzi mi o te od ZR, widziałem ktoś tu na forum na avatarze miał takie w MGF.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 12:03
Jeśli chcesz kombinować z felgami, bliższe MGF'owi będzie rozstaw Fiata/Alfy (4x98). Może da się zamontować na śrubach pływających.
info2, Co za problem wybrac się do tokarza żeby wytoczył takowe dystanse. Kolega do VW robił dystanse na Mercedesowski rozstaw i komplet dystansow przyszedł go około 50 zł plus materiał. Na różnych forach VW o tym piszą
Dzieki za informacje, jak namierzę felgi to poszukam informacji na forum VW "co i jak" zrobic. Tokarz wytoczy ale trzeba mieć dobry, sprawdzony materiał.
1. Szerokość felgi - jakie powinno byc max i min dla MGF? ja nie wiem.
2. Średnica otworu centrującego - tu chyba można zastosować tuleje redukujące. Czy dobrze myślę?
3. ET (offset lub inaczej odsadzenie) felgi - jakie powinno byc maź i min dla MGF?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum