Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 19:50 [620di] miękki pedał sprzęgła
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam!!! dziś próbując skorzystać z auta miałem problem polegający na opadniętym sprzęgle <wczoraj wszystko chodziło ok> i nie wchodzących biegach. płynu w zbiorniczku prawie niema. dlatego podejrzewam zapowietrzenie,bo gdy ruszam pedałem to słychać powietrze w rurce. jak to odpowietrzyć , proszę o poradę!!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 19:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podejrzewam, że problem tkwi w pompce sprzęgła lub wysprzęgliku. Poproś kogoś, żeby dusił na pedał, a Ty popatrz co się dzieje w tamtych okolicach. Wysprzęglika szukaj na łączeniu skrzyni i silnika pod spodem patrząc od przodu auta. Myślę że z jednego lub drugiego elementu będzie wylatywał płyn hamulcowy.
pompka pompuje bo słychać ciśnienie,lecz słychać powietrze przed wysprzeglikiem i on nie pracuje wtedy, ale jak ruszam ręka to chodzi poprawnie.cieknie rurka wchodząca do wysprzeglika ale to od zawsze... czy odpowietrznikiem znajdującym się na wysprzegliku odpowietrzę układ?? dzięki za pomoc!!
Jeżeli cieknie z rurki przy wysprzęgliku, to może być przyczyna zapowietrzania układu. Cofając pedał sprzęgła zasysane jest powietrze poprzez dziurę w rurce i stąd układ może nie działać poprawnie. Jeżeli chodzi o odpowietrznik na wysprzęgliku, to jak najbardziej można nim odpowietrzyć układ , myślę jednak że ten zabieg nie będzie prawidłowo wykonany dopóki nie zapewnisz szczelności układu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum