Wysłany: Pią Lis 04, 2011 17:45 [R75] Problem z odpalaniem gdy ciepły
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich ROVEROmaniaków
Mam taki problem ze swoim Roverem 75. Mianowicie o co chodzi. Gdy stoi zimny nawet parę dni nie ma problemu z odpaleniem. Gdy jeżdżę po mieście i robię krótkie odcinki też wszystko jest ok. Ale gdy jeżdżę i zostawię go na dłużej niż na 15 minut i potem chcę odpalić muszę kręcić długo i dopiero za 3 (zawsze za 3) razem odpala. Mam Rovera 75 V6. Czy ktoś ma pomysł czego to może być wina. Dzięki z góry za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 17:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 20:57 Re: [R75] Problem z odpalaniem gdy ciepły
Bulek napisał/a:
Witam wszystkich ROVEROmaniaków
Mam taki problem ze swoim Roverem 75. Mianowicie o co chodzi. Gdy stoi zimny nawet parę dni nie ma problemu z odpaleniem. Gdy jeżdżę po mieście i robię krótkie odcinki też wszystko jest ok. Ale gdy jeżdżę i zostawię go na dłużej niż na 15 minut i potem chcę odpalić muszę kręcić długo i dopiero za 3 (zawsze za 3) razem odpala. Mam Rovera 75 V6. Czy ktoś ma pomysł czego to może być wina. Dzięki z góry za pomoc
Dzięki za pomoc. Koszt nie mały. A jest jakiś sposób aby sprawdzić czy to napewno to???
...możesz kupić używkę ale to jest element zużywający się wraz z przebiegiem więc nie wiadomo ile będzie działał używany, na forum jest gdzieś opis jak go sprawdzić (najprościej wykręcić, szybko schłodzić i sprawdzić czy odpali)
Zagrzej silnik, zgaś i spróbuj odpalić.
Jeżeli nie odpali wykręć szybko czujnik włóż go do pojemnika z zimną wodą potrzymaj kilkanaście sekund.
Zamontuj i odpal jeżeli odpali bez problemu to już znasz usterkę,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum