Wysłany: Pon Paź 17, 2011 15:09 [Rover 400 Si] Brak ciśnienia na węzach od chłodnicy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich serdecznie a mianowicie mam taki mały problem, brak u mnie cisnienia na węzach od chłodnicy w poprzednim moim samochodzie MG ZR miałem ciśnienie węzę była takie w miarę twarde ale bez przesady a tu w moim Roverku brak jakiegokolwiek ciśnienia węzę miekkie mogę je zginać w rekach, grzeje się prawidłowo wskazówka jest tam gdzie powinna powietrze z nawiewu jest idealne i dręczy mnie ten mankament czy tak powinno być czy nie czy to winna korka od zbiorniczka wyrównawczego z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez zombek12 Pon Paź 17, 2011 15:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 17, 2011 15:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wiec rozgrzałem silnik zalonczyl się wentylator ale jeszcze korek miałem zakręcony i poziom w zbiorniczku wyrównawczym zaczol się podnosić aż pod korek i nagle po chwili zaczol opadac jak opadł odkręciłem korek przez chwile sie nic nie działo do wlonczenia się wentylatora wtedy zaczęło wywalać płyn ze zbiorniczka wyrównawczego. juz nie wiem co mam robic przed wymiana płynu było wszystko ok węzę były twarde a robiłem wszystko tak jak jest opisane na forum
aha czyli mam przez to rozumieć ze mam korek od zbiorniczka wyrównawczego do wymiany
[ Dodano: Wto Paź 18, 2011 15:50 ]
podleciałem do kumpla na wzgląd ze ze ma tego samego Roverka pożyczyłem korek uzupełniłem ubytki zagrzałem silnik i co SZOSO twoja podpowiedz byla w stu procentach trafna nie trzymał korek ciśnienie powróciło jest idealnie dziękuje wszystkim za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum