Wysłany: Pon Sie 29, 2011 09:07 [Rover 400] Zgasł i nie odpala
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam,
mam problem z moim autem. Jechałem normalnie jak każdego dnia chwilowo droga była zamknięta więc zgasiłem motor, potem gdy przyszło dalej jechać nie mogłem odpalić silnika. Próbowałem na popycha itp nic nie pomogło. Gdy byłem holowany odpalił, ale po jakichś 5 minutach zgasł. Iskra jest, toteż prąd raczej dochodzi. Co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 09:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
koledze chyba chodziło o to, że uszczelka była wymieniana po awarii
podmieniałeś tą cewkę? i czujnik położenia wału?
to, że nagle zgasł, to raczej mało prawdopodobne, że przez uszczelkę... dość długo by prychał- kichał i miał problemy z paleniem, ale, po wymianie mógł zostać źle złożony, choćby koła na wałkach rozrządu, ale żeby to sprawdzić, to nie trzeba nic specjalnie rozbierać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
tak chodziło mi że po awarii była wymieniana uszczelka.
Dziś zamierzam podmienić cewkę.
Nie wymieniałem uszczelki z tego względu że zgasł tylko z tego że za dużo oleju wyciekało.
Rozrząd został ustawiony tak jak w opisie podanym przez AndrewS w dziale zrób to sam http://www.roverki.pl/zro...-serii-k16.html
silnik został już złożony samochód pali, ale problem jest taki że jak mu się chce.. jest dzień że pali od razu a innym razem nie..
Nowa cewka wymieniłem również świece.. wczoraj wieczorem zauważyłem że na przewodzie od aparatu zapłonowego idącego do cewki pojawiają się iskry niebieskie w dzień normalnie tego nie widać ale wieczorem już tak przewód ten okręcony jest kabelkiem który ma coś wspólnego z przełączaniem na gaz bo jak go nie podłączę a auto odpali to na gaz nie przełączę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum