Ciężko coś powiedzieć na temat tego ZR, z tego co widzę to ma pęknięty prawy halogen, przednie reflektory jakby zaparowane w środku, albo tak światło pada, pojawia się już rdza na tylnej klapie. Co więcej jak masz nie daleko możesz go obejrzeć.
1) żarówka długiego prawego do wymiany
2) halogen prawy wymiana lampy bo stłuczona i żarówki (oby tylko)
3) klapa ma rdzę, klapa moment do konserwacji i zabezpieczenia bo wżarło się już porządnie
4) rysy dwie na prawym nadkolu od życzliwego kluczo dzierżcy
5) prawy fotel nie kładzie się, podobno jakaś sprężynka...
6) auto serwisowane regularnie
7) poza powyższym wygląda ok
wygląda na to że stan techniczny nienaganny, tylko klocki do wymiany
Jestem mega zainteresowany, a wręcz już prawie kupiłem Mam tylko o
obejrzeć go od spodu w piątek czy go tam rdza nie zjada, jak nie to piszę umowę
P.S. Szoso sorry, jakimś sposobem myślałem, że temat został zamknięty i trzeba założyć nowy. Next time się poprawię
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lis 10, 2011 08:41
wacky007 napisał/a:
prawy fotel nie kładzie się, podobno jakaś sprężynka...
no to niestety norma, mój tak miał wymieniłem na nowszy o 2 lata... i ten nowszy po pół roku też się popsuł . Stary, a robiłeś mu przygazówkę żeby sprawdzić czy wchodzi na obroty powyżej 4000? Jak nie to zrób koniecznie bo to niezbyt przyjemna awaria(długo trzeba szukać bo nie zawsze wiadomo co to na 100% a auto znacznie traci na mocy ).
Ok to dodam jeszcze do ogloszenia, ze autko jest w posiadaniu mojej kolezanki od ponad 3 lat, wczesniej MG bylo we francji i zostalo sprowadzone przez komis z ktorego zostalo zakupione przez osobe wymieniona wyzej podczas tego czasu uzytkowania dostalem info ze nic sie nie psulo specjalnie. Czy to uatrakcyjnia oferte??
Wysłany: Czw Lis 10, 2011 17:18
wacky007, nie koniecznie bo nie wiesz z ilu stron było walone we Francji taki sarkazm co byś z dystansem i odpowiednią rezerwą podchodził do zakupu, po prostu przyjrżyj się dobrze, sprawdź czy nie widać jakichś większych napraw blacharskich itp .
Jutro auto idzie u kumpla w warsztacie na podnośnik i będzie pełne obczajanie i mierzenie lakieru
Ale Znajoma zrobiła nim ponad 50 tysi w te 3 latka więc, jak coś by było nie tak to by już raczej wyszło, tym bardziej, że też było serwisowane w "zaprzyjaźnionym" serwisie.
I mam jeszcze jedno pytanie, czy umowa kupna sprzedaży pomiędzy firmą (sprzedający) a osobą fizyczną (ja) musi się czymś różnić od zwyczajnych umów jakie można spotkać na necie, czy wystarczy zmienić imię i nazwisko sprzedającego na nazwę firmy?
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 16:39
wacky007, z tego co pamiętam może być nawet sama faktura wystawiona przez firmę - tak mi się przynajmniej wydaje, a jak jest auto sprzedane przez firmę i masz fakturkę to nie musisz już 2% oddawać do US .
Dziś auto przeglądane u mechaniora i wygląda to tak, że został wykryty jakiś wyciek oleju z okoli silnika/rozrządu. Wytarte z tego co się da auto odpalone i czekamy nic nie leci, nic nie tryska. Ojciec znajomej twierdzi, że auto raz na rok +/- 5 tys. kmów ma dolewane około litra oleju.
Wygląda na to, że da się z tym żyć/ jeździć, ale i tak to zrobię/sprawdzę przy wymianie rozrządu. Macie jakieś głębsze wywody niż mój na temat wycieku, jakiś pomysł?
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 18:12
wacky007 napisał/a:
Wygląda na to, że da się z tym żyć/ jeździć, ale i tak to zrobię/sprawdzę przy wymianie rozrządu. Macie jakieś głębsze wywody niż mój na temat wycieku, jakiś pomysł?
2l od wymiany do wymiany to nie jest wcale mało biorąc pod uwagę że wszystkiego wchodzi 5
wacky007, jak nie ma majonezu w oleju lub płynie chłodniczym to bym się nie przejmował.
Tu się spoci, tam się spoci...
U mnie był taki moment że olej z max do min znikał dosłownie w 1000 km...
Szukałem, czyściłem wszystko, patrzyłem.
I nagle jak to zwykł mój R robić... Naprawił się sam
Spawdź na turbinie i chłodniczce (chłodnicza użyte celowo, bo chłodnicą tego nie nazwę ) oleju
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum