Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 21:44 [R600] Trzęsie silnikiem gdy spada z obrotów
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!!!
Mam problem... mianowicie w moim rover-ku 620 Sdi gdy na biegu jałowym po przegazowaniu gdy spada z obrotow zatrzesie silnikiem tak ze jest to odczuwalne w srodku samochodu... Mial moze ktos podobnie lub ktos wie co moze byc grane??? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 23, 2011 00:12, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 21:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego u mnie w 620 Di jest tak samo, u braciaka w accordzie jest to samo wiec chyba ten typ tak ma... a jak twoje auto radzi sobie ze startem? na początku muli a później jak turbinka zaświszczy to idzie??
Może to EGR niedomaga. zaslep go albo odłącz. Dla mnie na odłączonym nawet lepiej sie rusza z miejsca bez gazu szczególnie w górach. Z podłączonym pcha spaliny w dolot dopuki nie dasz gazu i gdy puscisz gaz wtedy może go też przydławić.
Witam, przepraszam, że odkopuje stary temat, ale nie będę zakładał nowego, chodzi o to, że od jakiegoś czasu zauważyłem u siebie takie specyficzne drżenie silnika na biegu jałowym, które przenoszone jest na m.in. na kierownicę oraz deskę rozdzielczą, nie jest to aż tak irytujące ale jednak, objaw występuje na rozgrzanym silniku na bieg jałowym, oraz po lekkim dodaniu gazu lub gdy się rusza np. w korku z miejsca to potrafi przenieś drgania na kierownicę i deskę i czuć to dosyć mocno. Zaglądałem pod maskę i silnik pracuje równo, ale lekko drży a po dodaniu mniej lub bardziej gwałtownie gazu "nurkuje" lub jakby to nazwać pływa, myślę że wiecie o co mi chodzi , zastanawiam się czy nie jest to powodem zużycia tylnej poduszki i dlatego pytam czy ktoś z was miał do czynienia z takim objawem, co to może być i jak temu zaradzić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum