Wysłany: Czw Sty 05, 2012 20:59 [R200] Nie grzeje świec
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
ostatnio miałem mały problem. Wpadłem w poślizg uderzyłem w krawężnik belką i mi się troszkę poprzestawiało w aucie. Mechanika zrobiona natomiast mam problem z elektryką
kiedy przekręcam kluczyk nie pali mi się dioda od grzania świec.
Nawet jak przekręce po 10-15 sekundach to silnik nie odpala ... tak jakby rzeczywiście nie grzał świec.
Sprawdziłem akumulator. Jest ok.
Wymieniłem przekaźnik (wsadziłem od Audi) 60 A i 12 v (było 70)
Gdzie może leżeć przyczyna?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 20:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 23:06
najpierw sprawdzenie bezpiecznika jesli jest ok to trzeba leciec dalej ((przydalby sie schemat instalacji el.) wtedy bedzie o wiele szybciej oraz prosciej \.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Sie 2009 Posty: 77 Skąd: Limanowa / Nowy Sącz
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 08:29
sprobój podpiąć komputer silnika do masy(karoserii). Może przy bum , Ci sie zwarł czymś i upaliło masę na kompie. Wtedy właśnie objaw jest taki jak napisałeś.
Nawet jeśli to nie to , to jednym kablem i 2 minutami roboty zdementujesz moją teorię
sprobój podpiąć komputer silnika do masy(karoserii). Może przy bum , Ci sie zwarł czymś i upaliło masę na kompie. Wtedy właśnie objaw jest taki jak napisałeś.
Nawet jeśli to nie to , to jednym kablem i 2 minutami roboty zdementujesz moją teorię
Powiem tak doszedłem do tego po tygodniu!
Nie czytałem Twojego postu bo dziś mnie nie było Ale tak jest!
Okazało się że jak pas nowy wspawałem nie podłączyłem masy komputera
Co prawda przez to zjarałem rozrusznik bo nawet nie cyka. I chyba będę regenerował, ale jestem w domu
Dzięki i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum