Wysłany: Nie Sty 22, 2012 23:20 [R220] Zmiana bębnow na tarcze
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Mam pytanie o hamulce oś tylna posiadam bebny a tarczki chyba lepeij by sie sprawowaly co musial bym zmienic aby na tarcze zmienic piasta linka ham recznego napewno dokupic zaciski.I czy pasowalo by to w metodzie Plug and Pley ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 23:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A nie lepiej powalczyc z mocniejszym przodem ? skoro beben z tylu, to zapewne 262 , moze nawet lite z przodu... rozklad sil hamowania w znacznym stopniu idzie na przod , wiec jezeli szukamy poprawy to mozna zaczac szukac tutaj.
jezeli sa wentylowane , mozna poszukac od ZS180 lub ZR160 tarczy 282 ktore rowniez sa grubsze, mozna dolozyc przewody w oplocie ---- w watku o tuningu mechanicznym jest watek---- polecam zajrzec
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja przekładałem z bębnów na tarcze, wymieniłem linki, całe piasty z zaciskami i wszystkimi duperelami odkręcane bezpośrednio od belki, belki nie trzeba wymieniać, co do ABSu to się nie wypowiem bo nie mam
jezeli sa wentylowane , mozna poszukac od ZS180 lub ZR160 tarczy 282
znajdź zaciski i jarzmo to będziesz wielki, w uk są , ale jak dla mnie sporo kosztują
co do tylnych tarcz też myślałem o tym i potrzebne są linka ręcznego, piasty, zaciski i jarzma
piasty ciężko dostać jak już są do albo od hondy civic albo od rovera od 200-300 za sztukę, zaciski ciężko znaleźć
patrzyłem na ceny w UK i zaciski są po 50 funtów do mg zr, zs dolicz koszt przesyłki.
chciałem u siebie założyć hamulce od zr 160 + przewody w oplocie,ale jak sobie licze to sporo kasy by na to poszło
ew. jak chcesz poprawić hamowanie to przód wentylowane zwykłe tył bębny, przod wentylowane zwykłe + tył tarcze zwykłe, przód od zr 160 282 mm tył 260 tarcze
więc zr 160 ma tylne hamulce takie jak ja mam teraz na przodzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum