Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam ! Mam pewien problem z moim roverkiem. A więc sytuacja wygląda tak :
Auto nie odpala po deszczu albo jak wjadę w kałuże. Przepuszczam, że to cewka zapłonowa, stały problem u Roverów. Czytałem, że można cewka jakoś reanimować, ale nie mam pojęcia jak ? Więc proszę o kilka rad !
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 21:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
do cewki najlepszy dostęp masz pod spodu auta jak wejdziesz pod auto i twarz będziesz miał skierowaną w str. chłodnicy to nad łową będziesz miał cewke z tyłu silnika
Ok dzięki za pomoc, ale mam jeszcze kilka pytań. Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o naprawę aut więc bądźcie wyrozumiali.
Ma ktoś foto cewki od R 200 bo nawet nie wiem jak wygląda co prawda w necie pełno tego, ale wole mieć info ze sprawdzonego miejsca.
Jaki ma być ten silikon ?
I jak mam dokładnie "zalać" cewke silikonem, jakie miejsca ?
ciężko jest mi odp. bo nie wiem dokładnie jaka tam temp może być, mozesz kupić do 300* C albo do 100 coś o ile są, nie odpowiem Ci dokładnie na to pytanie
Prościej wstawić inną cewkę, np. butelkową i nie za blokiem silnika a np. za ABS'em. Jest ona znacznie wyżej i nigdy tam nie chlapie. Po za tym butelkową ciężko zalać
Mi sięga bez problemu, jak wrócę do domu to mogę zdjęcia wykonać.
wszystko zależy od tego jak wysoko, ja dałem cewkę niedaleko górnej części kolektora ssącego zaraz pod maską, tam mi nie dostała, wymieniłem cewkę na inną i wsadziłem z powrotem w dziurę tam gdzie była, w vvc też mam w oryginalnym miejscu, jak cewka jest sprawna to nic nie trzeba przenosić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum