Wysłany: Wto Wrz 18, 2012 11:51 [R623 si] turbo sprężarka - czy możliwe jest zamontowanie
Jak w temacie, ciekawi mnie czy możliwe jest zamontowanie turbo spręzarki do mojego Rovera 623 si, np. z 620 ti lub jakiejś innej? I co sądzicie o wymianie filtra na wkladkę K&N? pozdr.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 18, 2012 11:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Słuchaj wsadzić możesz wszystko , tylko pytanie czy masz worek pieniędzy To juz taniej wyszlo by kupic seryjne r600 ti i doprowadzic je do stanu uzywalnosci niz uturbiac 623, pozatym wydaje mi sie ze musial bys tez grubo tmuchnac zeby z seryjnych 130 km wydmuchac 200 , ew kompresor z sotf boostem 0.3 bara na seryjnych gratach
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
myślałem o tym żeby kupić silnik 2.0 ti z jakiegos rozbiorkowego, ale zastanawiam się czy silnik 2.3 + turbo nie byłby mocniejszy od 2.0 turbo. z pieniedzmi sie licze, bo wiem ze tanio nie bedzie, na razie mysle czysto teoretycznie i ciekawi mnie czy juz ktos tworzyl cos takiego. a 623si seryjnie ma 158km
Dac sie da, ale 2,3 ma wysoki CR i trzeba go odprężyć, wiec przy okazji otwarcia motoru kapitalka też by nie zaszkodziła, trzeba wyrezać kolektor wydechowy, dorobić zasilanie turbiny w olej i wodę, zmodyfikowac uklad dolotowy, wsadzic IC, wtryski, pompe i pewnie milion innych zmian na sam koniec czyms to wystroić czy warto? pewnie czy to opłacalne? nie ewentualnie pomysl nad H22 - 200KM w serii podobno łatwo pasuje wmiejsce H23.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
lepiej od razu cos z turbo wsadzić.
Byś musiał zmniejszyć stopień sprężania, inny kolektor wydechowy, układ dolotowy inny, moze i inne wtryskiwacze,bo by nie dały rade. Jakiś ecumaster, lub inna mapa,ale to koszt wystrojenia dochodzi. Moim zdaniem nie opłaca sie
Jak już wymieniać silnik to tylko na H22 ... wymiana na 2.0 turbo to wymiena kompletnego zespołu napędowego. Wszystkie wolnossące benzynowe silniki w R600 pochodzą od hondy i patrząc na komorę silnika od przodu auta są umieszczone po prawej stronie. Silniki turbo w R600 (benzyna - seria T i diesel - seria L) są umieszczone po lewej stronie komory silnika patrząc od przodu. Więc przekłądka samego silnika z 2.0 turbo do R623 jest niemożliwa ... jeśli już to, jak pisałem wyżej, tylko cały zespół napędowy. Moim zdaniem nieopłacalne ... lepiej szukać oryginała 600ti
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum