Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam jestem nowym forumowiczem i potrzebuje informacji na temat zawieszenie a MGF.
Mieszkam w Rzeszowie chciałbym umówić się z kimś na sprawdzenie zawieszenia bo troszkę stoi nierówno dopompować i przeglądnąć jak i zaczerpnąć trochę wiedzy na ten temat. Czy jest ktoś w okolicy który pomoże mi w tej kwestii?? Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 23, 2019 11:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na dzień dzisiejszy nie pamiętam jaka powinna być wysokość prawidłowo podniesionego zawieszenia.Wrzucam fotke pogladowa jak miałem jeszcze eF-ka.Wykonana chwile po profesjonalnym podniesieniu auta z gleby w warsztacie MG w UK.
Wiem ze wygląda troche jak na "Szczudłach" ale tak wygląda prawidłowo podpompowane zawieszenie w MGF.Tu znajdziesz patent jak wykonać pompke samemu (Podziekowania dla Larsa) oraz z czego zrobić plyn do podpompowania zawiechy.
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Jak cos to wieczorem sprawdze i napisze co i jak.
Sprawdzone.Prawidlowy nastaw dla zawieszenia w MGF to:
368mm od od srodka otworu centrującego do krawędzi błotnika +/- 10mm przy temperaturze 17 stopni Celsjusza.Relatywnie 350mm jest wystarczające do komfortu i lekko obniżonego auta.Pamietaj aby przesmarować kalamitki na wachaczach oraz zrobić zbieznosc.To wszystko ma wpływ na prowadzenie.
P.S Mgf jest bardziej komfortowy niż TF
.Rover 75 w kolorku Cev
Dzięki wielkie teraz muszę szukać kogoś ogarniętego kto by mi pomógł w napompowaniu zawieszenie z jednej strony oraz w przejrzał samochód ostatnio zaświeca mi się czasem kontrolka SRS a czesem się nie świeci nie wiem o co chodzi z tym.
SRS najbardziej "popularny" problem z kontrolka to wtyczki pod siedzeniami.Sprawdz bo na 90% one robia problemy.Kiedys 5 pln które mi wypadlo z kieszeni robilo zwarcie na kablach.
.Rover 75 w kolorku Cev
dzięki za podpowiedz co może być nie tak z srs. Ale sen z powiek to zawieszenie a raczej żę troszkę nierówno stoi a nikt nie zgłasza się z Podkarpacia kto by mógł mi pomóc..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum