Wysłany: Pon Maj 07, 2012 18:57 [ROVER 416 1.6 16VB+G] - czy warto?
Siemka,
Zachęcony przez klubowiczów, tym że jak coś ciekawego znajdę by wam dał znać to wrzucam kolejną furkę. Cena jak widzicie przekracza mój budżet, ale możliwe że coś do 4400zł dało by się zbić. Lecz najważniejsze czy w ogóle warto by było po niego jechać, a blisko to nie mam.
Ciężko jest znaleźć jakiegoś Rover'a w podobnej cenie w niezłym stanie. Także czekam na opinie znawców.
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 21:08
Cześć.
Ja kupiłem auto w przyzwoitym stanie, i też miał na zdjęciach w ogłoszeniu cb radio..... no cóż.. LPG + CB Radio o związek mocno toksyczny i w moim przypadku kupiłem zajechany motor (ale, że wlany był doktorek to nie dało się wyczuć tego przy zakupie). Ale to już przeszłość.
Ten raczej może mieć najechane km nieźle na lpg. Nie to żebym odradzał, ale jak chcesz jechać do niego, weź dobrze sprawdź motor - obowiązkowo kompresja po przejechaniu się, ewentualne oleje w chłodziwie, zarzyganie spodu.
Do oglądnięcia lewa przednia podłużnica i spawy porównaj lewej i prawej strony pod maską. I czy klima chłodzi.
Może ktoś sprecyzuje czy przedliftowe 416 w sedanie miały pomarańczowe kierunki boczne?
Pozdr.
_________________ był R600 sDI potem R416 lpg potem R600 lpg
teraz służbowa beemka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum