Wysłany: Sob Maj 19, 2012 10:00 [Rover 200] problem, centralny zamek ?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam,
szukalem podobnego tematu na forum jednak nie moglem znalesc nic co by mnie zainteresowalo jesli jest taki temat prosze o linka
Tak wiec mam problem i prosze o pomoc, jestem posiadaczem rovera 200 w benzynie , 97rok, 1.4litra, 103 konnego .
Od niedawna mam problem z centralnym zamkiem, przejde do rzeczy po zamknieciu auta pilotem alarm w aucie potrafi sie wlaczyc sam z siebie po 5 minutach albo po kilku godzinach i tak auto wyje do ksiezyca, chcialem zamknac auto kluczykiem zeby alarm nie budzil sasiadow lecz po przekluczeniu auta kluczykiem alarm wlacza sie samoczynnie i mam znowu ten sam problem. Auto musi stac otwarte jedynie wtedy nie mam problemu z alarmem
Jesli ktos ma jakis pomysl prosze o rade co powinienem zrobic dodam tylko ze jakis czas temu akumulator mi sie kilka razy rozladowal bo auto nie bylo uzywane jakis czas i podladowywalem go ( nie wiem czy to ma jakis zwiazek ).
Problem z alarmem zacza sie kilka dni po rozladowaniu akumulatora.
Kolega stwierdzil ze to centralny zamek jest do wymiany bo kiedy zamykam auto pilotem to jest taki charakterystyczny dzwiek z drzwi ( kiedy sie zamykaja ) jak by zamek sie przekluczal kilka razy , tak jak by drzwi strzelaly zanim zalapie
prosze o pomoc i z gory dzieki !
Ostatnio zmieniony przez konrad8633 Sob Maj 19, 2012 10:06, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 10:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na początek sprawdź wiązkę tylnej klapy tam lubią się wyłamywać kabelki (na tym elemencie po prawej stronie gdzie jest przelotka), 99% problemów jakie opisujesz powoduje ten element
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum