Wysłany: Sob Cze 09, 2012 14:26 [R45 2.0 idt] Wąż paliwa-chłodzenia? Co to jest?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Korzystając z okazji, że robię ze sprzęgłem, mój mech pokazał mi, że ten element wymaga wymiany bo jest skorodowany i nie ma sensu czyścić. Mówi, że tymi rurkami leci paliwo oraz woda.
Powiedzcie mi, jak tego szukać? Czy deafultowo są to elementy osobne czy fabrycznie też są zespawane? Może jesteście w stanie rzucić nr katalogowym z rimmerbros?
Ostatnio zmieniony przez redcloud Sob Cze 09, 2012 15:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 14:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
redcloud, a sprobuj zeszliwowac te weze i zabazpieczyc jakims podkladem. jak zeszlifujesz to bedziesz widzial jak daleko korozja postapila. ba podejrzewam ze w takim stanie ma kazdy z nas a Ty i tak bedziesz do przodu bo zeszlifujesz poczatki rdzy.
a druga sprawa nie przypominam sobie tematu na forum ze komus te weze przezarlo i przeciekaja
Można spróbować dorobić takie przewody w zakładzie zajmującym się hydrauliką siłową. U mnie były tak skorodowane, że resztki farby odchodziły razem z grubą warstwą rdzy. Wykręciłem obudowę filtra powietrza, wyczyściłem co się dało i zabezpieczyłem farbą antykorozyjną. Niestety z wymontowaniem tego ustrojstwa jest sporo pracy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum