Wysłany: Nie Lip 01, 2012 09:32 [R25 2.0 TD] Nagły problem z "prądem"
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam. Poproszę o poradę w nagłym problemie jaki mam z moim Roverem. W pewnym momencie w trasie zatrzymałem się na poboczu, a następnie musiałem zrobić na wstecznym ok. 100m, w trakcie cofania usłyszłem "piknięcie" jakie wcześniej słyszałem, gdy był jakiś problem w "prądami". Po wyłączeniu silnika po kilku minutach nie mogłem go odpalić. Zapaliłem w końcu na tzw. popych (wiem że się nie powinno).
W trakcie jazdy jak i przed zapaleniem działają światła, wycieraczki, nie działają: nadmuch powietrza, elektryczne szyby, świeci sie kontrolka z akumulatorkiem (po przekęceniu kluczyka w trakcie próby zapalenia gasły w pewnym momencie wszystkie oprócz niej, rozrusznik ani drgnął). Po kilku minutach kontrolka zgasła, zaczęły działać szyby itd.
Po zgaszeniu silnika nadal jest to samo. Bezpieczniki sprawdziłem - jest OK. Może akumulator padł, ale dlaczego świecą światła, działają wycieraczki?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 09:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum