Wysłany: Czw Cze 14, 2012 21:38 [R 200] Problem z odpaleniem Samochodu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam w swoim rowerze pojawił mi sie problem z odpaleniem samochodu chodzi o to, że po przekrąceniu stacyjki samochodu nie ma żadnej rekacji, żadnego duszenia, mruczenia silnika czy czegokolwiek..po prostu pusty dzwięk i żadnej reakcji. Wcześniej nic takiego mi się nie zdarzało. Fak faktem samochód przez około 3 tyg stał nie ruszany. Może przez przypadek coś odłączyłem albo jakiś bezpiecznik wysiadł. Dodam, że Na tablicy rozdzielczej żadna kontrolka, której wcześniej nie było nie pali sie. Pomóżcie z góry dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 14, 2012 21:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie no akumulator byl ładowany...wszystko dziala bez zarzutu radio, światła nawiewy wycieraczki, imobilaizer..z akumulatorem wydaje sie byc wszystko w porzadku...
Skoro wszystko działa to sprawdź bezpieczniki pod maską, jeśli ok to rozrusznik sie po prostu zawiesił, a jeśli tak to stuknij w niego lekko i spróbuj odpalić.
O rany, ale zbieg okoliczności, szukam takiego tematu w starych postach a tu .....
Podepnę się pod temat, jeśli można...
Mam podobny problem, wszystkie kontrolki się zapalają tak jak trzeba, radio, szyby ok, po przekręceniu kluczyka kompletna cisza, tylko slychać jedno pyknięcie pod maską.
Akumulator sprawdzony jest ok. W akcie desperacji zdecydowalem sie na popych i odpalil. Poźniej odpalal losowo. Boje się, że rozusznik pada i nie zdąże tego naprawić, albo dobrze zdiagnozować do wyjazdu na wakacje za tydzień. A może to poprostu coś ze stacyjką?
do rozrusznika dojdziesz od góry.ale trzeba zdemontować obudowę filtra powietrza.jak to zrobisz bedzie czarny przewód z wsuwką na górze rozrusznika.nie potrzeba do tego kanału. możliwe też ze styki w rozruszniku zaśniedziały.ja tak miałem.na szczęście wyczyszczenie ich pomogło i od 3 lat nie mam z tym problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum