Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam od jakiegoś czasu pojawiły sie stuki w przednim zawieszeniu z prawej strony tylko, myślałem że jakieś tuleje lub cos w tm stylu, udałem się do mechanika i stwierdził że wszystko jest w porządku mówił że możliwe jest aby amortyzator stukał (idze jakoś sprawdzić samemu czy to jego wina?) Co często się zużywa w zawieszeniu od czego zacząć wymiane? Co poradzicie??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 15:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jakbyś poszukał nieco, to wiedziałbyś, że czułym punktem w R600 są przednie dolne sworznie zwrotnicy oraz łączniki stabilizatora przedniego, więc zacząłbym od sprawdzenia i ich wymiany, koszt nie wielki a bezpieczeństwo i zdrowie najważniejsze. Było wiele przypadków urwanych przednich dolnych sworzni w czasie jazdy, czego ci nie życzę.
Witam od jakiegoś czasu pojawiły sie stuki w przednim zawieszeniu z prawej strony tylko, myślałem że jakieś tuleje lub cos w tm stylu, udałem się do mechanika i stwierdził że wszystko jest w porządku mówił że możliwe jest aby amortyzator stukał (idze jakoś sprawdzić samemu czy to jego wina?) Co często się zużywa w zawieszeniu od czego zacząć wymiane? Co poradzicie??
Możliwe że jest to też sworzeń wahacza górnego złap rękoma koło od wew strony i poruszaj do siebie jeżeli jest luz to sprawa jest jasna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum