Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam Serdecznie
Mam takie pytanie , mam Rover 75 2.0 V6 ( Rocznik 2002 - Grudzień ) i mam w nim oryginalne radio Rover - PHILIPS XGD 1010941PUY ( Kasetowe )+ zmieniarka CD w schowku. Chciałbym zmienić je na radio z Nawigacją , też oryginalne Rover MG nazwa - Alpine Yie 100011Puy - Fajnie bo można je kupić za 250 zł
Czy można to zmienić ,czy trzeba będzie kupować jakieś wtyczki inne itd.( jak tak to gdzie ) ? czy normalnie podłączymy pod te kostki co są w tamtym radiu ... ??? Oczywiście zmieniarkę CD zostawiam aby podłączyć ją pod to radio Alpine i też pytanie czy będzie można .. ?
Nie chcę nawigacji , lecz zależy mi na samym wyświetlaczu w tym radyjku , na razie mają grać stacje radiowe i ew. CD , kiedyś je wykorzystam do do Tv bądź kamerki cofania .
Proszę o poradę Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 13, 2012 17:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To nie jest radio, to co przywołujesz to tylko tzw. board monitor. Czyli taki sterownik, centrum dowodzenia dla użytkownika. Do tego jest osobno dedykowane radio i TV w bagażniku, ewentualnie jeszcze wzmacniacz, nawigacja, moduł GSM.
To nie jest radio, to co przywołujesz to tylko tzw. board monitor.
Oj chyba coś Ci się pokręciło.
PHILIPS XGD 1010941PUY to jest właśnie radio to najsłabsze z możliwych jakie Rover dawał fabrycznie. Wpisz w googlach to zobaczysz
Natomiast Alpine Yie 100011Puy to jest właśnie wyświetlacz który jest wmontowany w konsoli środkowej i można tym sterować radiem, TV i nawigacją(tzw dużą). Wiem bo takie właśnie mam
piotrek250 napisał/a:
Czy można to zmienić ,czy trzeba będzie kupować jakieś wtyczki inne itd.( jak tak to gdzie ) ? czy normalnie podłączymy pod te kostki co są w tamtym radiu ... ? Oczywiście zmieniarkę CD zostawiam aby podłączyć ją pod to radio Alpine i też pytanie czy będzie można .. ?
Generalnie w przypadku wersji Hi Line uzależnione jest od siebie wzajemnie. Na początku gdy miałem uszkodzone moduły TV i radia(są w bagażniku) to tymczasowo wsadziłem tam radio od BMW - takie najprostsze) i miałem samo radio. Przynajmniej coś mi grało Mogłem jeszcze wsadzić kasetę do tego radia... ale o zmieniarce należy zapomnieć.
Także to co Ty chciałbyś zrobić u siebie to nie przejdzie. Dodatkowo wersji Hi Line ma zupełnie inne kostki niż takie jakie Ty masz...
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sob Lip 14, 2012 23:50
a tak myśle... jakby do tego najsłabszego radia podłączyć wzmacniacz harman-kardon?? ciekaw jestem efektu takiej rzeźby,może spróbować? wkońcu sam wzmak 120zł dupy niema
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum