Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 76 Skąd: Olsztyn
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 18:34 [R25] Długo kręci zanim odpali.
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu (około miesiąca) po dłuższym postoju mój Roverek lubi czasem po świrować i zanim odpali muszę go trochę pokręcić. Bywa, że odpali "od strzała" a bywa również, że kręci 3 - 5 sek. zależy od jego kaprysu.
Sprawdziłem podłączenia wszystkich przewodów paliwowych, oraz na wstępie zmieniłem gruszkę na nową - niestety problem się nie rozwiązał.
Obstawiałem cofające się paliwo, nawet specjalnie by to sprawdzić założyłem mały przeźroczysty filtr paliwa i po nocy zeszła z niego połowa paliwa.
Przed samą pompą widziałem, że też jest założony zaworek zwrotny, stąd moje obawy co do cofającego się paliwa popłynęły....
Macie jakieś pomysły, zanim zapłacę za podpięcie go do kompa?
Pozdro.
[ Dodano: Pią Sie 10, 2012 19:34 ]
Zapomniałem dodać, że jak nawet chwile pochodzi, lub jak się rozgrzeje, to pali "na dotyk".
Ostatnio zmieniony przez szoso Nie Sie 12, 2012 09:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 18:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum