Wysłany: Nie Sie 19, 2012 15:41 [416 GSi/d16a6] czujnik wentylatora? gdzie? co? jak?
Typ: GSi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: < 1993
Daaawno temu pisałem, że wiatrak w moim sedanie się nie załącza, dlatego jak temp rosła do połowy skali włączałem klimatyzację i włączał się wiatrak, bez klimy temp. rosła. Właśnie wracam z garażu i sprawdzałem bezpiecznik, jest OK, patrzyłem też na kable i wiązki. Przy wiatraku ( na dole) wychodzi kostka i nic poza tym, wisiała sobie druga część układanki, więc podczepiłem, niestety wiatrak się nie załączył a temp. cały czas rośnie..
Co zrobić? Może mam inaczej podłączony ten wiatrak, tzn. na sztywno (gdzieś coś kiedyś) a może padł czujnik, gdzie taki kupić, gdzie on się znajduje?
ps
w między czasie nie działa mi klima, włączając poprzez przycisk a/c klima się nie załącza, tzn. kompresor klimy nie czuję żeby się włączał i klima nie działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum