Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 17:32 [r620]Remontować czy sprzedać
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. od kupna moje rovera 620 minął już rok i wychodzą teraz bolączki tego auta do wymiany jest kilka rzeczy i nie wiem czy opłaca się to naprawiać czy lepiej go sprzedac kolesiowi co skupuje auta bo mam taką ofertę.
Mianowicie co do wymiany i naprawy:
- Tylny lewy błotnik wgnięciony i zdarty lakier
-Prawy przedni błotnik wgnieciony na dł 20cm i zdarty lakier
-Przedni zderzak pęknięty i zdary lakier
-Podwozie auta koroduje trzeba by było konserwować
-Tylne nadkola rdza zżera, po zimie to same odpadną
-Wachacze z tulejami do wymiany
- Przeguby do wymiany
- Łączniki stabilizatorów
- Osłony przeciwbłotne
- Końcówki drązka kierowniczego
- Rozregulowana geometria
- Przednie teracze hamulcowe także bo ostatniej wymianie klocków powiedziano mi w warsztacie ze przy nastepnej wymianie trzeba juz tarcze wymienić.
- Antena do wymiany
Co do silnika mam wyciek albo z miski olejowiej albo skąd indziej.
- Auto się nie zbiera z pierwszego i drugiego biegu myśle ze słabe ciśnienie doładowania albo cisnienie na cylindrach.
- Po podłaczeniu do komputera wyskoczyły błędy z ABS oraz SRS podejrzewam że nie mam poduszek.
- Świece zarowe do wymiany
I jeszcze kilka mniejszych rzeczy
Razem na to wszystko wychodzi ponad 2tys zł czy to się opłaca? Co o tym sądzicie Wiadomo auto nie jest nowe ale teraz zaczyna wszystko się sypać. Za auto dałem 7000zł a już włożyłem z 2000zł. Proszę o radę.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 17:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w takim stanie ktoś ci daje 5000zł? to ja bym się cieszył na twoim miejscu
jak to się stało że doprowadziłeś auto do takiego stanu, chyba że już go takiego kupiłeś ale po co
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Sob Wrz 22, 2012 21:29
5k ,bez zastanowienia godziłbym sie na jego oferte .
P.S jak by dalej jeszcze szukał R do skupu to mam za R220 do małych poprawek blacharskich ,sadze ze tez bym sie z nim dogadał
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Nie Wrz 23, 2012 14:13
kpolski napisał/a:
Razem na to wszystko wychodzi ponad 2tys zł czy to się opłaca?
za 2 tys nie zrobisz go, jesli chcesz wszystko naprawić.. za 5 tys to bym mu jeszcze do pełna zatankował
w tej cenie kupisz już coś z dobrą blachą i mniej wymagającego finansowo
można namiary na tego gościa ? jak by mi dał tyle co tobie to też bym swojego r620 sdi sprzedał ale jak porównuje to mój jest w dużo lepszym stanie nic nie stuka nie puka, silnik oki pracuje, jakieś wycieki tam są z miski chyba, oceniam go na stan dobry 250 tys przebiegu, oryginalny oczywiście ! ale ma już swoje lata więc czas może porozglądać się za czymś innym choć czuje sentyment do tego auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum